Kjøttboller med stekte tomater

Kjøttboller med stekte tomater

Kjottbollermedtomatogpotet

Under hagingen i dag fikk jeg kjøttkaker-med-brun-saus-hallusinasjoner, hvilket fortalte meg at jeg burde lage skikkelig middag i dag.  Utfordringen ble da å koke i hop noe som tilfredsstilte kjøttsuget, var lettvint og godt.

Jeg baserte meg på en Brimi-oppskrift hvor kjøttboller inngikk, og lagde boller av:

ca. 1/2 kg kjøttdeig (helst karbonade, men i dag hadde jeg to rester; kyllingkjøttdeig og kvernet svinekjøtt).
salt og pepper etter smak & behag
3 ss olje
1 ss Dijon-sennep
1 ts knust chili
ca. 1 dl grovhakket persille og litt fersk timian
litt revet sitronskall

Dette rørte jeg sammen til det ble seigt, og lagde ganske store boller som jeg stekte i steikepanne.
I en annen stekepanne stekte jeg det kjøleskapet inneholdt av tomater. Alt etter størrelse skar jeg i skiver eller halve eller bare lagde kryss i toppen. Ringlet over olje og drysset bra med Maldonsalt over.
Så skrelte jeg poteter og skar i båter, drysset over litt salt og pepper og i ovnen med dem i 25 min. på 225 grader.

Det ble godt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *