Fem timer og aldeles maroder

Fem timer og aldeles maroder

Vi har holdt på  i hagen igjen i dag.  Det er strålende vakkert vær, med litt over ti plussgrader og sol mesteparten av tida, men sånn som det blåser!

Nå er det gamle rosebedet historie, og rosene ligger jordslått i den ene enden av det bedet de skal husere i for framtida.  Min kjære har virkelig stått på, og vi er helt av i ryggen begge to.  Det nye Staudebedet er i prinsippet klart til planting nå, vi må bare få utover mengder med jord og masse fra gravingen, og så må jeg ta stilling til hvilke stauder som skal hvor.  “Nå må du ikke plante for tett igjen, nå da!”  sier min kjære. Det har han jammen rett i, og jeg skal tenke meg grundig om.

DSCF6495

Det tar mye lenger tid å tømme staudebedet enn jeg hadde tenkt meg. Det er ikke bare å vippe opp staudene og sette dem til lagring, nei. Det er nemlig også å luke hver rotklump og all jord som er igjen i bedet for Toppklokke. For en jobb, og så er det sikkert helt forgjeves, for noe blir jo alltid igjen!  Grrrrr!!!!
Nå står de oppgravde og (stort sett) rensede staudene og blir vannet. Det er skikkelig tørkevær, og jeg tror jeg må flytte sprederen om en stund, så Rhododendronfeltet får litt, det også. Der hang de litt med bladene, så jeg.

DSCF6497

Nå må jeg i dusjen, og så må jeg ta stilling til hva vi skal spise.  Jeg har kjøttkaker-med-brun-saus-hallusinasjoner. Vi får se.

Her har vi dagens “bukett” på rot. De lever i sameksistens med rosa Mary Rose, og det ser ut til å gå helt utmerket.

DSCF6498

0 kommentarer til «Fem timer og aldeles maroder»

  1. Det er bare herlig! Har hatt min første våronn-økt i hagen i dag, det tar sin tid og skal litt til før alt er ryddet og klart, men det er sååå deilig. Man blir jo så glad når man får vekk alt rusk og rask, og under alt finner man nye spirer og skudd – og min sønns mobiltelefon…… 😉

    1. Herlig å brette opp armene og ta hagen fatt etter en lang vinter. Litt misunnelig kjenner jeg, men om noen uker er alt det vonde glemt, heldigvis! Fine scillaer! Gleder meg til de dukker opp hos meg også:))

    1. Men det er deilig for oss kontorrotter å få sånne arbeidsøkter som omfatter hele kroppen, er det ikke? Jeg synes iallfall det.

  2. Ååååh, deilig…sniff sniff….. her er det de minste krokusene jeg har sett i år, de har vel frostsjokk, og blåveisen min viser ikke tegn til blomstring!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *