En usannsynlig slapp dag

En usannsynlig slapp dag

pellisbukett

Det er dypt avtrykk etter meg i sofaen i dag. Huff!  Jeg kan ikke egentlig skylde på at vi var i festlig lag i går heller, siden vi kom oss hjem i relativt rimelig tid og med selvrespekten godt intakt, men dagen har altså vært gruelig slapp.

Utpå sein ettermiddag kom jeg meg imidlertid ut i drivhuset med et par potteplanter under armen; en clivia som jeg har vært ganske sur på fordi den ikke vil blomstre, og en sånn fredsliljelignende – bare med rødrosa blomster – som har skrantet litt i det siste.  Forklaringen åpenbarte seg da jeg tok dem ut av pottene; ingen jord, bare røtter. Nå har de fått større potte og deilig, feit, ny jord. Det skal nok bli saker, tenker jeg  🙂

Mens jeg likevel var der ute klippet jeg ned den tørre løvemunnen fra i fjor, og vannet litt. Jeg innbiller meg at den kanskje vil komme tilbake fra rota. Det er i alle fall verd et forsøk.  Deretter fjernet jeg alle blomster og knopper fra pelargonene, som ble til den lille buketten som pryder over her. Var ikke den nydelig, så vet ikke jeg!

I kveld har jeg lagt i vann to pakker med blomsterert, og så sår jeg dem i morra.

Når regner det som bare det. Egentlig håper jeg det blir tørrvær i morra, –det hadde vært ganske greit å komme i gang i hagen littegranne.

0 kommentarer til «En usannsynlig slapp dag»

  1. Nydelig bukett! Du har nå gjort litt annet enn å ligge på sofaen og da ser jeg 🙂 Ikke for det – sofaen har godt av litt selskap av og til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *