By Kilian Prelude to love

By Kilian Prelude to love

Det første som slår meg etter å ha dabbet litt rikelig på håndleddene nå i kveld er:  sprudlende, frisk, forfriskende, sprakende sitrus.  Det jeg fant innledningsvis, da jeg bestilte prøven;  “skal minne oss om følelsene omkring den første daten; brennende kinn, hamrende hjerte, forelskelsen og det forbudte.”  -har jeg litt vanskeligere for å gripe her.

Sitrusen er en sprakende frisk  juice av appelsin, sitron, mandarin og så videre, med litt skallbitterhet sånn lengst bak i inntrykket. Jeg får vann i munnen og føler meg plutselig opplivet og veldig munter og blid  😀    Etter dette første splasjet, blander pepper seg i selskapet, og en antydning av ingefær.  Etterhvert blir duften mer ‘samlet’, mykere og mer blomsteraktig, jeg aner en varm og nydelig rose.  Drydown byr på en deilig, søt iris, blandet med lette, røykaktige trenoter, faktisk ikke helt ulikt drydown hos Andy Tauers Le Maroc pour Elle.

Dette kunne med letthet være en sommerduft for meg, tror jeg.

På nettsidene til By Kilian oppgir de noter svært så detaljert. Helt ned til prosentandel av de ulike bestanddelene. Prosenter tar jeg ikke med her, men her er det jeg finner om notene:

Hesperide notes:
Caabrian bergamot oil, Italian lemon sfumatrice orpur oil, mandarin oil, Calabrian Bigarad oil.

Floral notes:
French lavandin abrialis orpur oil, freesia accord, Tunisian neroli orpur oil, orange blossom absolute, Bulgarian rose absolute, Florentine resinoide iris, iris accord.

Spicy notes:
Guatemala cardamom oil, pink pepper berries.

Woody amber notes:
Indian cypriol, Russian leather accord, musk accord.

 

Iris ensata white
Iris ensata white

Jeg tok parfymen på før kl.åtte i kveld, og nå som det nærmer seg midnatt, sitter den fortsatt veldig bra.   En positiv overraskelse fra et parfymehus jeg tidligere har hatt null erfaring med.

0 kommentarer til «By Kilian Prelude to love»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *