Hermès – Ambre Narguile (Hermessence)

Hermès – Ambre Narguile (Hermessence)

Francisco Masriera y Manovens, A_Harem_Beauty

 

Duften er en krydret oriental,  ble lansert i 2004, og ble skapt av Hermés’ “nese” Jean Claude Ellena.
Notene er: ambra, benzoin, labdanum, musk, vanilje, karamell, honning, sukret tonkabønne, grillet sesamfrø, kanel, rom, coumarin og hvite orkideer.

Her er det altså søtt, varmt, krydret, aromatisk, gourmet – hele veien.

Jeg har eid denne parfymen siden jeg hadde Det Store Snifferaidet sammen med Alt godt tidlig i vår, men jeg har ikke brukt den noe særlig, bortsett fra litt sånn ”i forbifarten” med det samme jeg hadde kjøpt den. Jeg syntes den var deilig, men det var, på en måte, det.

Nå er det vinter, jul og kaldt, og tiden er tydeligvis inne.  Jeg har funnet den fram igjen, og merker at det er denne jeg velger – dag etter dag. Jeg snuser og sniffer og nyter og koser meg, og tar en liten dusj på armen før jeg legger meg også. 

Med det samme jeg tar den på er inntrykkene: søtt!, mandler fra tonkabønnene, rom – grensende mot rom/rosin, honning,lær. Men, altså kraftig aromatisk søtt.
Etter denne første fasen, som varer en god stund, blir søtheten noe mindre voldsom, og fram trer kanel og vanilje. Lær er fortsatt med og noe tobakk, og duften blir mer treaktig. Drydown er lang, deilig, varm vanilje med hint av kanel og høy. Fortsatt søt, men stadig mer treaktig og, framfor alt, varm. Det er det som er med denne duften:
aromatisk, comforty varme. Jeg kan ikke si jeg kjenner igjen blomster i denne duften, men for meg er den i all fall veldig feminin, selv om den er ment å være unisex.  Jeg kjenner at duften får meg til å føle meg et ekstra, sensuelt hakk som kvinne, –og det er ingen dårlig ting.

Duften er fra skaperens side ment å mane fram følelsen av cashmere. Jeg vet ikke hva han legger i dette, men i den grad ord som: varme, kos, trøst, lunt, trygt, vakkert, luksus er med i Ellenas forestilling, er jeg enig med ham, og illustrerer med dette bildet av lesende kvinne, hvilende på myke puter, innhyllet i cashmere-sjal.

 

Bilde 1 lånt fra:http://laalhambra-tk.blogspot.com
Bilde 2 lånt fra: http://www.1st-art-gallery.com/

2 kommentarer til «Hermès – Ambre Narguile (Hermessence)»

  1. Så sant så sant 🙂 Tror jeg skal dra fram min også. Fin å varme seg på i kulda! Jeg kjøpte også sett med 4 på Hermés, på mitt snifferaid med Alt Godt 😆 Men valgte Poivre Samarcande istedenfor Rose Ikebana, ellers det samme. Claude Ellena er en av mine favoritter 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *