Leseliste for 2010 avtalt

Leseliste for 2010 avtalt

Tilfredsstillende! Ideen med å bestemme menyen for neste år på siste møte før jul tok jeg fra Hege, hun med Livet leker.  Vi er bare fire stykker i min lesesirkel, så vi meldte inn to bøker hver i kveld, og så tar vi en vurdering i august neste år, hvordan resten av det leseåret skal være.

Her er lista:

Knut Hamsun Sult (jøss, jeg har den visst ikke – det var en overraskelse)
Stein Riverton Jernvognen
Jens Bjørneboe Jonas
Ken Follett Sverdet og korset
Ken Follett Katedralen
D.L.Smith Miraklene i Santo Fico
Virginia Wolf De dro til fyret
Arthur Golden Geisha

Så får vi håpe bøkene svarer til forventningene .-)

5 kommentarer til «Leseliste for 2010 avtalt»

 1. Jonas er det veldig mange år siden jeg leste, men synes å huske at jeg likte den veldig godt. Eldste datteren i huset begynte på Steinerskolen på den tiden, mener jeg å huske.
  Sult leste jeg i januar i år. Da var det tredje gangen jeg begynte på den. De to første gangene ville den ikke, men da satt den, altså. Knallgod – du kjenner det helt inn på beinet hvordan han lider!!
  Katedralen også, er ikke det flere bøker, forresten, eller tuller jeg nå? Hvis det er de jeg tenker på, så – gode bøker. Spennende å lese om en mann som reiser rundt og bygger katedraler, liksom.
  Geisha ga meg lyst til å dra til Japan.
  De dro til fyret står på min leseliste også. Tror den er passelig å lese i januar 🙂

 2. Santo Fico? Prepare to laugh. Jeg lo godt da jeg leste den og så for meg at den hadde blitt en bra film. Noen ganger virka det som om forfatteren også hadde tenkt det og det ble litt for opplagt, men jevnt over var det en kjempefin og til tider hylende morsom bok. Jeg har lest den flere ganger siden, og gitt den bort i gave opptil flere ganger – alle har likt den. Fikk den fra ei venninne med mor som jobber på Boksentralen eller noe sånt, og som anbefalte. Enjoy!

  Wolf/Fyret: Jeg gjorde mange tapre forsøk på å komme meg gjennom den, men den ble rett og slett for kjedelig og jeg ga opp. Leste ‘Orlando’ av samme forfatter i stedet – DEN var verdt innsatsen. Ikke minst for en som <3 London 😉

  Geisha: Den leste jeg på engelsk for mange år siden, fikk den av en kompis før det var klart at det skulle bli film av den i det hele tatt. Jeg var skuffa over filmen, men boka var fantastisk. Detaljrik, ambivalent, opplysende og på sitt vis respektfull. Me much like.

  Er spent på bokrapporter etterhvert!

  1. Så spennende med så mye info, da 🙂 Jeg har allerede begynt på Santo Fico tidligere en gang, og la den fra meg igjen, ikke fordi den var kjedelig eller noe, det var sikkert en eller annen omstendighet. Det jeg har lest var veldig morsomt.
   Wofl/fyret har jeg lest en gang før, og likte den veldig godt. Spent på fornyelse av bekjentskapet.

   Om vi kommer med rapporter vet jeg ikke, jeg er ikke noe flink til bokrapporter, vi får se 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *