En sånn søndag man bare drømmer om innimellom, etter en lørdag man også er storf0rnøyd med. Og hageprat.

En sånn søndag man bare drømmer om innimellom, etter en lørdag man også er storf0rnøyd med. Og hageprat.

En sånn søndag med 13 grader og regn, vet du. Sånn at man kan tenne noen stearinlys, strikke litt, lese litt, få unna litt rydding og slikt.

Venner på besøk i går, til det vi kalte sesongens siste grillmiddag. Det var det nok ikke, men det var helt vindstille, lunt og sol “helt til den gikk ned”, og vi satt ute ganske lenge. Vi grillet svinefileter og båtstekte poteter og hadde salat til. Og noen viner!  Særlig en Amarone som besøket kom med. Jøje meg! 

Desserten var forresten pai med rabarbrafyll, siden vi hadde fangst etter at rabarbraen ble flyttet tidligere på dagen.

HAGEPRAT

I går ettermiddag var det sjauing på forsida av huset, hvor besøket også bidro med muskler.  Det er nå kjørt på grus fra den nye terrassen og ut til kantingen min kjære har støpt. Så er bedet ved uthusveggen tømt, og rose, clematis og stauder er på vent i diverse baljer utover her. Den digre ormedrua som sto i uthusbedet og forsvant i alskens annet er nå stor og flott, blomstrende solitær ytterst, på utsida av den nystøpte kanten.  Rødkattebusken er flyttet til “under” den store furua i sør, hvor jeg har et håp om at den kanskje kunne tenke seg å klatre hvis det går an for den å trives der. Det er litt lite jord.
Rabarbra, Løpstikke og Salvie danner nå en slags hekk i  sørenden av “plenen”, og en av de gamle pallekarmbedene er dermed borte.

Neste steg sånn circa nå, er å få rose og clematis tilbake i jorda, legge steinheller oppå grusen. Så er det å lage nye urtekarmer som skal stå på hellene og kjøre på jord der det er “plen” nå. Vi får nok ikke gjort alt dette i år, men det er greit å ha planer.  Særlig når de blir noe av  🙂

Vi lurer veldig på om vi skal ha oss et ferskentre. Utfordringen er: hvor skal man ha det? De to stedene vi har hvor vi kan sette et sånt et opp etter en lun vegg har vi også lyst til å ha en drue, og hvor skal vi gjøre av klatreroser og clematis. Kan man sette et fersketre fritt? Tåler det trekk? I det hele tatt.

I krukkene stortrives både pelliser og Brugger. Den enkle, hvite bruggen har blomstret lenge, og nå har den variegert med ferskenhvite, duftende blomster også satt i gang. Den siste, den som skal ha fylte, aprikosfargede blomster, har fått sine første knopper. Spennende! Jeg håper temperaturen holder seg sånn nogenlunde.

14 kommentarer til «En sånn søndag man bare drømmer om innimellom, etter en lørdag man også er storf0rnøyd med. Og hageprat.»

 1. Sånn helg har jeg også. Hage, rydding, strikketøy, vin, mat og bok. Veldig deilig!
  Men…kan man høste av rabarbra’en nå? Mener å ha lest at det skal høstes før st.hans, og er ikke spiselig etter det??? (her er det masse, så det hadde jo vært fint å kunne brukt det!)

 2. Hihi – jeg vil bare meddele at jeg nå eier Gucchi Envy – og at Husets Herre har kjøpt RL Safari Men (som for meg lukter «Hemmingway»&»Sean O’Connory») som jeg kommer til å stjele litt av innimellom (bare at jeg må ta den på minst en time før jeg skal ut døra – fordi den er en ren knock-out til å begynne med).

  1. Jamenaltså, jeg mente jo grattis med nye dufter også 😀
   Envy får nesten bare bra omtale på Basenotes, ser jeg, men lite om noter. Blomster, ikke sant?
   Safari ser jeg har sånne noter som får meg til å gå litt av skaftet 😀 – den mannlige varianten av chypre, mmm!

  1. Envy er en grønn, fruktig floral med en animalsk antydning, tror jeg? Den begynner med medisinsk alkohol (bombe!) + sterkt kirsebærdrops og svakt solbær. Kirsebærene har også noe dyrisk over seg – en sånn lukt du ikke «lukter», men mer kjenner bak i ganen. Svette? Urin? Denne dyriske siden og kirsebærene trekker seg tilbake – bærene går over i svakt pudret gardenia, og dyriskheten dempes. Lukten klynger til huden og jeg opplever den som mer elegant. Den går fra å være yppig til dempet sofistikert, understated og lettere. Syrin? Bortsett fra de første 30 min er dette en lukt som på meg – er for meg. Den er diskret og lukter «godt» – ikke «parfymert». Jeg innbiller meg at dette er en sånn lukt som man lett kan komme til å forbinde med en person uten å reflektere over at det er en parfyme. Dyrenoten i den gjør at den harmonerer med ekte kroppslukt i stedet for å være en kontrast til kroppslukten, tror jeg.

   Neste gang tar jeg parfymeanmeldelsen hos meg selv 😉

  2. Ja, og så glemte jeg å si at den dempede midtonen av denne har bra holdbarhet på meg. 2-3 timer er lengre enn de fleste grønne floraler klarer på min hud.

  1. Tusen takk. Må si at jeg kjenner meg litt copycat da. 😉 Fryktelig så smittsomme disse dillene er. Jeg har null motstandskraft, gitt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *