Neste gang det er valgkamp

Neste gang det er valgkamp

Da vil jeg gjerne ha ett intervjuprogram pr. partileder/parti på tv. Programmet må vare i minimum 45 minutter, slik at (den beste) journalisten kan få riktig god tid på seg til å stille de gode spørsmålene, og partilederen kan få skikkelig god tid på seg til å svare ordentlig, og både ideologi og konkrete saker får god plass.  Uten å bli avbrutt i ett kjør. Og, i et format hvor det er mulig for partilederen å framstå noenlunde ok, og slippe å tenke på høye stoler og skjørtekanter og denslags.

Kanskje det kunne bringes inn en filosof eller noe, til å legge noen litt annerledes vinklinger på ting?  Jeg tenker mer på en “god samtale” enn en utspørring. Dette skulle være mulig å få til uten samtidig å gi slipp på en viss kritisk distanse.  Et format hvor oppisket konfrontasjon og konflikt ikke er idealet. Noe jeg kan klare å se på uten at alle mine bullshitalarmsystemer går av for fulle mugger og stenger for både oppfattelsesevne og hørsel.

Noe jeg kan lære noe av.   Men, det er kanskje for mye forlangt?

0 kommentarer til «Neste gang det er valgkamp»

 1. – og kan jeg få tilføye:

  Slippe medienes trykking av hvem som har gjort og sagt hva og hvorfor og derfor er årsak til at alt gikk galt.

  Ellers – som Nefertiti – Amen og god helg!

 2. Det hadde vært strålende! Gjerne hvor man kunne gå så dypt inn i temaer slik at partilederen kunne fått forklart sammenhenger og konsekvenser av sin politikk. Positive og negative sider burde kommet frem.
  Apropos valget, jeg tenker på den svenske journalisten som var på plass i Oslo på valgdagen og refererte: «Vi er i Oslo, i dag er det stortingsvalg her. Norge har verdens laveste arbeidsledighet, rente på 2 % og håver inn oljekroner. På tide å bytte regjering.»

 3. Ja, ikkje vel (som de sier her sør).

  Det blir veldig hult for meg med all denne ulingen om hvor fryktelig vi har det her. Ingen har overbevist meg om at det er så veldig ille, hittil – og det har de forsåvidt ikke hatt anledning til heller, slik media liker å framstille politiske budskap.

 4. Det er utvilsomt noen som har det virkelig ille også her i landet – men de fleste som skriker opp om hvor fælt vi har det, forveksler helt klart luksusproblemer med ordentlige problemer. Det er et problem hvis du ikke har råd til mat, og jeg har ingen problemer med å se at det er kjipt hvis du har råd til mat, men ingenting annet. Derimot kan jeg ikke huske at det står noe om 40 tommers plasmaskjerm i menneskerettserklæringen…

  Og det er merkelig nok sjelden de som har det virkelig ille som synger høyest i klagekoret.

 5. Jeg er så enig!!! Orker ikke valgkampprogrammer med krangling og at alt skal sies kortest mulig. Du burde sende forslaget til NRK og TV2!

  (har forresten lagt ut fotogåte nå… og det kommer trolig noen til i løpet av dagen.)

 6. Takk for lenke, forresten! Er forøvrig helt enig med «kirsitn» om at 40 tommers plasmaskjerm ikke er en menneskerett og at man ikke har noe å klage over hvis det er alt man mangler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *