Leonard Bernstein – Chichester psalms

Leonard Bernstein – Chichester psalms

Jeg mimrer litt om mine kordager av og til 🙂
Dette verket er vel noe av det vakreste og vanskeligste jeg har vært ute for noen gang, tror jeg. Intrikat rytmikk (med telling som nesten påførte senestrekk i både fingre og tær)  og underlige klanger og spennende med trommer og plutselige drønn. Åh    😀

Jeg har hørt gjennom noe av det som ligger på YouTube, men er ikke fornøyd. Dette verket skal helst ikke synges med for mye svulstighet og vibrato, synes jeg, verken i kor eller hos solister. Dermed får du her det jeg har på cd sjøl.

Utgitt på Hyperion. Corydon singers, dir. Matthew Best. Solister: Dominic Martelli, guttesopran; Rachel Masters, harpe; Gary Kettel, perkusjon og Thomas Trotter, orgel.

bernstein2

Bernstein skrev dette verket, for guttesopran (eller kontratenor), blandet kor, orgel, harpe og slagverk,  i 1965.  Her er lenke til info om verket, med tekster fra hebraisk bibel.

Du får tre lydfiler.  Håper du også liker musikken!

0 kommentarer til «Leonard Bernstein – Chichester psalms»

 1. Å, dette har eg og sunge! Med ein sølvgut som sang Adonai, adonai… Så vakkert! Eg hadde heilt gløymt det. Takk for at du minte meg på det!

 2. Jeg har også plundra med å forsøke å legge ut lydfiler. Du fant det åpenbart ut. (Lekker musikk!)
  Hva med å legge ut «oppskriften» på lydfilklistring, så husker du det neste gang, også skjønner jeg det også…

  1. Sånn, Hilde. Da kan du forsøke, for oppskrift er herved lagt ut.
   Det var filformatet som skapte trøbbel for meg i går, så jeg måtte rippe filene fra cd-en på nytt, og valgte riktig format da.

   Tvi-tvi!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *