Broccoli og blomkål – perfekt!

Broccoli og blomkål – perfekt!

Synes du det er best om blomkål og broccoli har bra med “bite” selv om du har kokt dem? Det synes jeg. Det er imidlertid ikke sjelden at de blir stående litt for lenge på plata, og så blir de for myke, og slett ikke så morsomme å tygge som jeg ville.

Jeg bruker blomkål og broccoli veldig ofte, både som grønnsakstilbehør til kjøtt/fisk til middag, og i salater, og følgende metode har vist seg helt genial:

Skyll blomkål og broccoli, del dem i buketter av ønsket størrelse, legg bukettene i en kjele, og dryss over litt salt.  I en annen kjele (eller vannkoker) koker du opp nok vann til å dekke grønnsakene med. Når vannet koker, slå det over grønnsakene, og sett kjelen på en plate på lav varme, ikke så høy varme at vannet begynner å koke igjen, det skal ikke en gang syde.
Nå kan du la kjelen med broccoli og blomkål stå der hur lenge som helst, de blir ikke overkokt – og du kan kose deg med den øvrige matlagingen uten å stresses av å skulle passe på og ikke overkoke grønnsaker. Hos meg i går sto de i det varme vannet i alle fall i en god halvtime. Når du skal bruke dem slår du av vannet og dett var dett; ferdigkokte, men sprø grønnsaker. Skal de i salat er det greit å spyle dem i kaldt vann før de går i bollen.

Beklager hvis du visste dette fra før og jeg maser om gammelt nytt. Gode meldinger må uansett deles, synes jeg.

0 kommentarer til «Broccoli og blomkål – perfekt!»

  1. Samme metode brukes her! Bruker Broccoli «daglig»! Blomkålen blir jeg aldri helt venner med, etter barndommens overkokte, tynne, tamme, evidelige suppe!!!

    Ps Skyller de alltid lynraskt i kaldt vann, det gir så fin farge! – På broccolien og gulrøttene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *