Årviss lovprising

Årviss lovprising

Lovprisingen gjelder altså den fantastiske kompostjorda vi kan hente hos Agder renovasjon, som omdanner kjøkkenavfallet vårt for oss.

sms fra min kjære i formiddag: «jeg har ordnet med jord» (vi hadde en alvorlig samtale i går kveld av typen: skal det blir tomater MÅ det god jord til). Dvs, han hadde fått beveget min lettbevegelige svigers til å ta en tur på «søpla» med henger, hvor han hentet et fullt lass med vidunderlig kompostjord til kr.200,-. Alternativet hadde vært kukompost eller superjord i sekk til kr..179 pr.sekk på 80 liter.  😀

Dermed sto det en full henger og ventet på meg da jeg kom litt tidlig hjem fra jobb i dag. Jeg kastet meg over oppgaven, og nå har jeg – hvis jeg husker riktig: 9 eller 10 tomatplanter og 3 chiliplanter i undervanningsbøtter. Så har jeg fått de tre Engletrompetene fra Trine i digre krukker hvor de riktig kan få utfolde seg. OBS! jeg glemte vannkrysttaller til bruggene, -det kan jeg ta i morra. Videre er alt av sommerblomster og stauder tatt ut av drivhuset, og står nå til herding under dobbel hagefleecegardin utenfor potteskuret.   Med det samme jeg var i gang fylte jeg den gamle ovnssokkelen som står ute ved pallekarmene med jord, og plantet myntene jeg har hatt stående til «dreping» der. Jeg tror de klarer seg.

Jeg rakk akkurat å dekke til hengeren med presenning, og rydde alt av verktøy og hagehansker i hus, før sommerettermiddagsværet brøt løs; svart himmel, lyn, tordenskrall, styrtregn og hagl. Nå skinner sola igjen 🙂

Det er altså like før jeg har kontroll.  Nå skal det en omgang med grus rundt rothalser på tomat og chili, og vannes, og så kan jeg stikke til Danmark i helgen.

0 kommentarer til «Årviss lovprising»

  1. For noen år siden fikk vi kompostjorda til hagen da vi skulle så gress. Det var nesten så det ikke var kjedelig å sitte og se gresset gro, for det grodde så vanvittig kjapt! Fantastisk den jorda der……

  2. Skulle ønske jeg kjente noen som synes det var stas å kjøre med henger… Jeg bidrar rikelig, men får ikke hentet! Kanskje jeg kan stille med sekker? Bilen ser jo ikke ut uansett, så litt friskt kompostsøl skader neppe!

  3. Charlotte synes sikkert det er superstas å kjøre med henger. Jeg tror ikke du har lyst til å ha bilen full av dette her. Det er … potent… luktmessig også. Ikke vond lukt, akkurat, men gjødsellukt er det. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *