Hagedagen m.m. (feks parfyme)

Hagedagen m.m. (feks parfyme)

Så mye hage ble det nå ikke da. Litt rusling, litt stolhaging, men bare litt – for selv om skyggetemperaturen har ligget opp mot 12, så har opplevelsen vært ganske isaktig pga skarp vind.

Jeg har priklet tomatene, salviene og den ene potta med løvemunn. Resten får stå til onsdag, tror jeg. 1 – én tomatplante klarte jeg å kaste   😆  – resten ble altså priklet. Det er godt jeg har en sjef med drivhus og omsorgsevne som tar unna en del. Han forsyner med meg Superba, og jeg forsyner ham med tomatplanter – og agurk når jeg har. Nå må jeg bare ut der med undervanningsmatter så stakkarne klarer å holde liv i seg i mitt fravær. Drar til hovedstaden med jobben i grisotta i morra.

Dagen ble litt oppdelt i dag. Først drivhuset, så ble jeg tom for jord. Dermed ble det snartur til Plantasjen; der var det mye folk, du – og alle skulle ha thuja og stemor. Staudene var satt ut. Det meste var i grunnen satt ut når jeg tenker meg om. De hadde delphinium nudicaule, men jeg stoppet før den ble plukket opp i vogna. Jeg skal ikke prioritere nye planter i år som alt jeg har egentlig skal graves opp og omplasseres. Nytt får komme siden. Dermed ble det tre sekker med jord, en boks rhododendrongjødsel og en begonia – en Escargot. Den forrige kverka jeg, men skam den som gir seg.

Hvor mange jordtyper kan en hageeier klare å gjøre bruk av, spurte jeg meg der jeg browset gjennom Plantasjen. Hagejord, plantejord, gartnerjord, staudejord, krukkejord med og uten leca, rosejord, rhododendronjord, kukompost, kugjødselkompost, –øh – osv.

Vel hjemkommet ble det litt drivhus igjen, deretter litt føde og så en liten time i joggeløypa i skogen. Det er greit at jeg skal reise litt nå, for “hardkjøret” i det siste kjennes i div. leddbånd og relevante muskler. *host* Restitusjon, sier min kjære. Det synes jeg er et fint ord   😀

Vel – så priklet jeg litt igjen, og nå har jeg dusjet meg og håret mitt, samt valgt kveldens duft, Rose Ikebana fra Hermés. Om den kan jeg berette at den er lett, søtfrisk, roseaktig, peonaktig,  muligens litt trenoter å spore (eller er det pepperen som visstnok skal være der, jeg kjenner), forsåvidt deilig, og kanskje litt pregløs?  Den varer kort, og gir ikke denne vann-i-munnen-åh-sniffe-mer, følelsen som man alltid er på jakt etter. Det er fint at man kan kjøpe små prøveflasker, for jeg ville vært litt lei meg om jeg hadde betalt for en full størrelse av denne.  Det blir kanskje litt mer sus over den med layering. Prøver det.

Sola skinner fortsatt. Og så har jeg et glass hvitvin foran meg. Nam!

  Divhage 2604 040  

0 kommentarer til «Hagedagen m.m. (feks parfyme)»

  1. Jeg elsker å lese om din ubendige glede over mineralsminke, parfyme og dess like:-) Jeg synes det er mye festligere med en parfyme kjenner enn en vinkjenner, det er så mange av dem.

    De bøkene du nevnte i kommentaren på bloggen min høres interessante ut! Hvor får jeg tak i dem?

  2. Jeg har noen. Kjøpt hos Amazon. Jeg kan bla litt og se hvor jeg har tankene fra, det kan jo være at det er tv-program fra BBC jeg tenker på og ikke fra bok.

    Så hyggelig at du liker at jeg snakker jåleri-jålera. Jeg er jo sosionom og en ordentlig sunnmøring, så jeg får alltid litt problemer med selvbilde og samvittighet når jeg legger i vei om disse tingene, men så er det jo så kjekt!

  3. Jaha,da må det være sosionomen som stikker seg ut!! Det kan da ikke være sunnmøringen…For vi har da slettes ikke problemer med verken selvbilde eller samvittighet….Nei,bare pøs på,Bå, det er en nytelse å lese!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *