Våren blomstrer, både inne og ute. Y! så deilig!

Våren blomstrer, både inne og ute. Y! så deilig!

I dag har jeg hatt dette årets første vårblomstringsopplevelse. Snøen har trukket seg tilbake fra store områder i Tunbedet, og vinterblomen står der: schmæck og bare er i gang med blomstringen. Det er som om de har stått der og krummet seg sammen og sagt: nå! nå er det like før! er vi klare! Eeen, tooooo, yeeeaaah!  Gule og fine. Wow  😀

Det kommer opp noe snøklokkelignende også, men større. Satte jeg ikke ned noen klosterklokker både her og der før jeg gjorde om på hele bedet, tro? Det får jeg nok se om ikke lenge.  Forøvrig tyter tulipantutter opp overalt i hele bedet. Narcisser og Hyacinter også. Hurrraaa  🙂

Pr_Ysl_Y_Eau-de-Parfum_Natural_Spray

I dag kom “Y”. Det er enda en hurra. Den hadde vært innom tollbehandling til 159,-. Det er helt greit med en tilsammenpris på knappe 500 for en duft man ikke får her hjemme lenger.  Jeg måtte jo forsøke.  På Osmoz.com sies det om notene:

Topp: fersken, aldehyder, gardenia og kaprifol
Hjerte: narcisser, hyacinter, rose og orris (iris)
Basenoter: patchouli, vetiver, civet (sekret fra Viverra civettina, et dyr som lever stort sett i Etiopia), benzoin (en slags kvae fra benzoin-treet?).

Åpningen var kraftige aldehyder og en god del gardenia, som kan være så søt at den nesten bikker over i bittert om du skjønner hva jeg mener.  I neste stadium fikk jeg en skarphet som jeg nå ser at jeg kan tilskrive orris/iris – min hud har det ikke noe allright med iris, –men skarpheten stoppet helt på kanten, og utviklet seg ikke videre, den lå der bare som en spenning. Pudretfølelsen ble sterkere og sterkere, og blandet seg med røyk, røkelse, kryddernamnam.
Nå,  ca. 5 timer etter den lille svusjen landet på håndleddet mitt er det puddermyk, søt røyk og røykelse. Sval, samtidig. Classy!

Duften ble skapt av Jean Amic for YSL i 1964. Jeg liker tanken på å eie parfymer som har ‘levd ‘ så lenge som dette 🙂

0 kommentarer til «Våren blomstrer, både inne og ute. Y! så deilig!»

 1. Høres herlig ut både med vårblomster og parfymeduft – blir alltid så GLAD når jeg leser bloggen din, Britt Åse!

 2. Du er heldig som har vår! Her raste det akkurat et tonn med snø fra taket ( og bikkja løp inn i buret og lukket nesten døra etter seg siden dette er fryktelig farlig.)
  Y er kjempegod, kos deg med den. Jeg har handlet noen parfymer på FragranceNet – de har en del som har gått ut av vanlig salg og gjerne litt tilbud og sånn.

 3. Deilig med vår. Jeg skjønner at jeg må en tur ut i hagen og lete etter vårtegn. Det er kanskje noe som vil opp et eller annet sted hos meg også.
  Lurte litt på «Y». Den har jeg hatt en gang for hundre år siden, husker at jeg syntes at det var en ganske luftig og OK dagduft i helårsmodell. Vet du om det er originalduften, eller har de fikset med den og gjort en ny versjon?

 4. Jeg skjønner at jeg må en tur ut i hagen for å se om det er noe som er på vei opp hos meg også. Det vil nok hjelpe litt på vårfølelsen 😉
  Lurte litt på «Y». Jeg har brukt den en gang for hundre år siden, og husker at jeg syntes at det var en ganske lett og luftig dagduft. Vet du om det er den samme, eller har de fikset med den og oppdatert den til en «ny».

 5. Jeg har ikke funnet noen blogginnlegg eller annen info som sier noe om at de har endret på duften.
  Jeg tror nok det er den samme. I dag har jeg tatt den på bak ørene, og opplevelsen nå er «lett og luftig» og … tilgi meg hvis jeg blir litt pretensiøs her; blomster ved saltvann-assosiasjon?

  Jeg kjenner den i alle fall helt klart igjen fra sist jeg hadde den, og det var på midten av åttitallet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *