Vi fikk en sjø-ørret

Vi fikk en sjø-ørret

I dag er det en uke siden. Jeg har tenkt på den siden.

sms fra venn av oss: «jeg har fått en fin sjø-ørret, og har frysen full. Vil dere ha den?»

Er paven katolikk?

Avlevert på døra av fiskermannen personlig. Sprellfersk, 30-40 cm lang med hodet fjernet, sporen også – renset og fin. Ørreten altså, ikke fiskeren. Hehe.

Jeg skylte en ekstra gang, strødde fisken med litt salt ut- og innvendig, og la den i plast i kjøleskapet et par timer. Satte stekeovnen på 210 grader. Så skylte jeg fisken igjen, tørket av, og strødde med fiskekrydder (over det hele)  fra delikatessedisken på butikken. En dæsj olje og en klatt smør i stekepanna, lot stå til gyllent.  Så la jeg fisken i panna, med grove biter av sitron og rødløk inni og rundt.  Når fisken var brun og fin på den ene siden snudde jeg den forsiktig og lot den steke litt til. Deretter satte jeg stekepanna i stekeovnen i 12 min.  Da var den akkurat gjennomstekt, men fortsatt saftig og med en farge man ikke finner på noe av det de selger hos Meny, i alle fall. Sitronen var delvis karamellisert og delvis sitronsk og løken også i ulike stadier fra brunstekt til nesten sprø.

Agurksalat, lettrømme, mandelpoteter.   Det var det vi hadde, men det er jo det de sier, alle disse kokkene: keep it simple!.  Det var eventyrlig godt, og jeg tok ingen bilder. Vi var bare opptatt av den vidunderlige maten.

For øvrig må du kikke inn til «Alt godt«.  Det er dama si som har fot for mat og raushet og  – alt som er godt 🙂

0 kommentarer til «Vi fikk en sjø-ørret»

 1. Hoeres nydelig ut, jeg faar flashbacks og vann i munnen! Det beste i verden er lukta av stekt oerret, fortrinnsvis selvfiska.

  Men du: naar du har fisk i ovn er det ofte lurt aa la et lite laurbaerblad eller to ligge i sausen/sjyen mens den er der. Bare saann ossimellom. Det gjoer noe med smak og duft:)

 2. Å det hørtes nydelig ut. Og egentlig så enkelt å lage til, når man får en sånn tilgang til råvarene.
  Vi skal spise pinnekjøtt, et ledd i prosjekt-tøm-fryseren, kanskje vi får en sjø-ørret vi trenger plass til 😉
  Lag en fin søndag!

 3. Åh herlig… det minner meg om tidlige morgener på hytta etter at vi hadde dratt garn, med fyr på peisen og brasing av fersk ørret i stekepanna.

  Nam nam!! Må nesten oppsøke en fiskebutikk her snart kjenner jeg!!

 4. «…renset og fin. Ørreten altså, ikke fiskeren.»
  Spontan latter 🙂

  Maten hørtes fantastisk ut! Jeg hadde glemt litt hvor sulten jeg pleide bli når jeg kom innom bloggen din!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *