Jeg prøver sko og lytter til Fläskkvartetten

Jeg prøver sko og lytter til Fläskkvartetten

«Øgat sover nu» synger de nede i stua.

Jeg skal få meg fjellsko/tursko. Inn døra nå i formiddag kom to esker. To ulike størrelser, så nå har jeg snørt på meg de største, og går her og kjenner etter hvordan hæler og min overfølsomme venstre stortå har det.

Jeg synes disse skoa er fine.  Klassisk fjellsko. Nydelig farge.  Ny teknologi i materialet gjør at de er helt vanntette og dessuten skal avvise skitt. «Iron mask» heter visst dette.

Men, hvilken størrelse? Tåa har det veldig bra i de største, men har hælen kanskje litt for mye plass?

DSCF4098

0 kommentarer til «Jeg prøver sko og lytter til Fläskkvartetten»

 1. tja, min erfaring er jo at skoa vier seg noe (du kan jo gå og få de blokka). Prøv de på i kveld når beina er litt mer hovne, (om dine ben er som mine så vokser jeg en halv størrelse eller mer,,)

  Men grattis med nye sko da, de så jo reale ut de 😀

 2. Jeg har forsøkt størrelsen under på kveldstid. De satt perfekt elles, men jeg kjente dem på overnevnte stortå. Det blir nok en del fram og tilbake i dag og i kveld.

 3. Ingenting er værre enn lang fjelltur med for små støvler. Jada, de går noe ut, men ikke like mye som mindre kraftige sko gjør, og det tar gjerne mange år. Jeg hadde gått for de største, da har du også plass til en ullsåle eller et par ekstra tjukke sokker også.

 4. Kjøp de store nok til et ekstra par sokker. Dersom det er det minste paret så få det blokket over den ømskinna tåa i tillegg.

  Er det det største paret så kjøp et par filtsåler til bruk når du ikke vil ha tykke sokker i dem.
  Og bestem deg om kvelden – gjerne etter en lang dag i finsko.

 5. Jeg prøver dem med Ullvang-sokker i, -som nok er det jeg kommer til å bruke i dem, evt + en såle, som Christine sier.
  Jeg har ikke prøvd det minste paret ennå i dag, jeg skal ha en ny økt ut på kvelden, men jeg mistenker nok at det blir det største. Absolutt mest behagelig.
  Takk for innspill. Det er dyre saker å kjøpe ureflektert, dette her 🙂

 6. Jeg vil også anbefale for å gå for den største størrelsen. Ingenting er mer ubehagelig enn for trange sko, dessuten er trange sko både klammere og ikke minst kaldere enn sko som er store nok til at lufta kan sirkulere litt. (Har mye erfaring med iskalde tær under skiturer med for små skisko i barndommen… Ikke gøy!)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *