Katt og kaniner på nytt / City gardens

Katt og kaniner på nytt / City gardens

Denne artikkelen beskriver hvordan en ‘ny’ trend brer om seg i flere land. 

Kort sagt; man dyrker sin egen mat, -i vinduskarmen eller på hageflekken, enten den er hjemme eller leid parsell. Flere og flere abonnerer på kortreiste, økologiske grønnsaker som de får levert på døra hjemme ukentlig. Noen er med i andelslag hvor noen dyrker for dem, og de høster selv. I store byer har folk bikuber på takene.

Supersosialt med nettverk av folk i bydeler, feks i London, som hjelper hverandre med å lykkes med dyrkingen, og man kan jo i alle fall tenke seg at dette får mange til å leve sunnere enn de i utgangspunktet ville gjort? Og i alle fall at barn som har foreldre som driver med slike aktiviteter lærer noe om mat/planter/dyrking osv. som barn uten grønnsakshage ved inngangsdøra ikke får med seg.

For min egen del må jeg si, som jeg har sagt flere ganger før her, at det gir en helt egen tilfredsstillelse å kunne gå ut i hagen og hente sine egne grønnsaker, men hittil har jeg begrenset meg til tomat, agurk og chili i drivhuset, og sånt som kan få plass i pallekarmer ellers; løk, squash, sukkererter, gulrøtter og urter.

Kunne du tenke deg å dyrke dine egne grønnsaker og urter i hagen i stedet for plen, rosebed og stauder?  

Tror du at slike aktiviteter kan få noen reell innvirkning på miljøet?

0 kommentarer til «Katt og kaniner på nytt / City gardens»

  1. Jeg har hage, men er for lite interessert. Jeg er litt dobbel på denne, for det er kult med urter og laupstikker og mere til, men jeg finner ikke helt ånden i dette.

    Men kult at du har det bra med det og det er garantert bra for ungene å vokse opp med.

  2. Jeg har ikke tro på at det skal være nødvendig å holde på med mer enn man har lyst til. Vi har råd til det, tror jeg – å holde på med sånt noe etter lystprinsippet 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *