Waterlily

Waterlily

Vi skjønner hvorfor denne colchicum-en har fått dette navnet, ikke sant? Colchicum kalles på norsk ‘Naken jomfru’ eller ‘Tidløs’. Jeg kjøpte løkene – blomstrende – for et max et par uker siden og se, som de er i gang.

0 kommentarer til «Waterlily»

 1. Så nydelige 🙂 Har noen som står i blomst hjemme nå jeg også, men de er ikke så fyllt som dine. Utrolig lekre :p

 2. Jeg tenkte paa deg da jeg tusla i Amsterdam for et par dager siden og saa det enorme utvalget blomster/planter/loeker de hadde. Naa gikk det mye i maxi-pakker og ting som skal graves ned i paavente av vaar, tror jeg. «We ship your box around the world» annonserte de med.

  Nydelig blomst det her, i alle fall!!

 3. Sukk…alle disse vakre blomstene dine. 🙂
  De gleder meg.

  Men du…Kan du fortelle meg hvordan jeg kan klare å holde liv i en liten eføy?
  En sånn liten en i potte. Som er inne. 🙂

  *krysser fingrene for litt aglig kompetanse her, sånn at den ikke blir utsatt for mine «Morder-fingre» sånn brått*

 4. Alter: ja, du – jeg var innom Schiphol (?) i fjor september, og fikk med med litt da, men jeg må si jeg kunne tenkt meg litt med shopping også utenfor flyplassen…
  Sokken:
  Jepp! Den må ikke tørke, for da får den spinnmidd. Får den spinnmidd anbefaler jeg at du hiver den, vasker potteskjuleren og kjøper ny plante.
  Vi har en stående rett utenfor kontoret mitt her, som nå har levd i månedsvis, og grunnen til det er at en smart kollega av meg har brettet sammen en chunk med aviser til et skikkelig tjukt lag nedi potteskjuleren. Hver gang vi vanner blir denne aviskladasen våt, og så står den og fordamper vannet opp i bladverket, som tydeligvis trives i det miljøet, siden den holder seg frisk og fin. For øvrig er jo dette et kontorbygg, og innetempen er stabil og relativt lav – mellom 20 og 22, tenker jeg. Det med avisen + kanskje dusjing med vann er i alle fall verdt å forsøke.
  Lykke til!

 5. Tusen takk, Britt Åse! :o))
  Nå har jeg brettet sammen en chunk (ett veldig morsomt ord, forresten) med avis og lagt oppi potteskjuler’n og jeg har vannet.
  Eføyen er helt nyinnkjøpt fordi jeg har fått opp den fine hylla mi. *ler* Der skal den bo.
  Også vil jeg helst at den skal leve leeenge.
  (Det har nemlig ikke de andre eføyene mine gjort.) *sparker litt brydd i gulvet*

  Men jeg har det litt varmt jeg, aldri under 23 grader inne! Det funker det og?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *