Om bildearkiv – hva skal jeg velge?

Om bildearkiv – hva skal jeg velge?

Jeg strever litt med å finne et bildearkiv på nett som jeg tror jeg kan bli fornøyd med.

Hittil er VG og Flickr forsøkt, men jeg synes ikke så veldig om disse, fordi man har så store begrensninger i billedstørrelse.

I går satt jeg og siklet på Grain, til det gikk opp for meg at det er for folk med eget wordpressdomene (tror jeg, da), og man bør helst være interessert i å lære noe om php og sånn. Jeg er ikke der, så nei.

Hva med Picasa?  Skal visst være veldig bra, sier mange. Men de jeg har hørt si dette er folk som har Blogger-blogger (!), og det er Google, det også, er det ikke?    Kan det da oppstå trøbbel ifht at jeg har WordPress-blogg?

Andre glitrende tips som jeg ikke har hørt om ennå?

Kom igjen, alle mann og kvinns med peiling på dette. Opplys meg!  🙂

0 kommentarer til «Om bildearkiv – hva skal jeg velge?»

 1. Picasa er veldig greit. Tror ikke du trenger å ha blogspot blogg av den grunn. Kanskje litt mer kronglete å laste opp bildene hvis du ikke har det, men kan ikke tenkte meg at du blir utestengt av den grunn 😉

 2. Jeg har betalt noen kroner for flickr og har ubegrenset konto der… verdt hvert et øre 🙂 Du kan laste opp filene så store som du vil når du har prokonto der.

 3. Jeg ville vel ha gått for en flicker før en picasa, men kan ikke få meg til å tro at picasa og wordpress ikke snakker pent sammen. Jeg bare liker ikke picasa. Men flicker funker jo elendig uten å gå pro da, men det koster jo lite.
  Jeg har bare sånn sans for hvor lett det er å laste opp i flicker, det går jo på en to tre 😀

 4. Picasa går greit med WordPress. Jeg foretrekker defintivt Picasa framfor Flickr, men slikt vil det jo alltid være ulike oppfatninger av.

 5. Hva tenker du på med lagringsplass? Det er ingen begrensninger på hvor mange bilder du kan laste opp med pro hos flickr. Du kan tagge bildene dine som du vil, velge å ha noen private, organisere i sett og kolleksjoner av bilder. På gratisversjonen av flickr har du en grense på hvor mye du kan laste opp i mnd – i antall MB så hvis du laster opp store bilder får du lastet opp færre. På pro er det ingen sånn grense. På gratisversjonen vil du kunne laste opp så mye du vil men du får til enhver tide bare se de 200 sist opplastet (til du evt går pro). Eneste «negative» jeg har å si om flickr er at de ønsker at du legger lenke tilbake til bildet ditt på flickr hvis du blogger bildene eller legger dem inn i forum (noe som i grunnen er helt forståelig :)) Picasa webalbum tror jeg funker omtrent likt med flickr 🙂 Så det er litt med hvordan du liker layout og måten å jobbe med det på.

 6. Akkurat. Ok. Siden jeg har forsøkt Flickr og er litt sånn – hva skal jeg kalle det? – vagt misfornøyd, kanskje… Tror det har noe med layout eller noe sånt å gjøre. Vel – så blir det nok Picasa, da.

  Takk for bidragene. Skulle noen med kunnskap om veldig bra greier som ikke er Picasa eller Flickr, titte innom, så si fra!

 7. I går satt jeg og siklet på Grain mener du layouten vi har på fotobloggen vår? Grain er et theme tilpasset wordpress og er designet som et klassisk fotoblogg layout, med et bilde pr post.
  Super enkelt å bruke.
  Men det er mulig at du ikke kan velge det om du ikke har eget domene? Det har vi, og da er det «webhotellet»/hosten du kjøper (leier) plass hos som avgjør hvor mye lagringsplass du har. Det er ikke så avansert som du tror, jeg synes det i mange tilfeller er letter å ha eget enn wordpress.com.
  Innstallering av wordpress er gjort med ett trykk (altså automatisert via en tjeneste som heter Fantastico og som ligger i pakken der jeg kjøper min server plass). Da kan du ha bloggen og fotobloggen eller fotosidene på samme server – verd å tenke på!?
  Send meg en mail om du trenger mere info!
  Vi bruker http://www.bluehost.com både til randiweb. og til framed and shot.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *