Lun squash-/pastasalat

Lun squash-/pastasalat

Inspirert av Pionerkvinnens Farfalle med zuccini  og det faktum at jeg i år endelig ser ut til å lykkes med squash-avlingen min (hemmeligheten synes å være vann, gjødsel, gjødsel og vann. Rikelig av begge, samt fjerning av hanblomster og en del bladverk – for de av dere som måtte være interessert i slikt).

Jeg begynte med å koke pasta. I stedet for Farfalle valgte jeg å bruke opp en rest av en stor type makaroni – «Maccheroni» -en økologisk type jeg fant på Coop, som er gode å tygge på (og sikkert egentlig designet for å fylle seg med de feteste ostesauser…).

Da pastaen var ferdigkokt spylte jeg med kaldt vann og satte til avrenning, så hadde jeg tid og ro på meg til å gjøre ferdig resten.

Jeg tok en haug med små squash, -noen gule og noen grønne, og skar i terninger. Disse la jeg i litt olje i varm stekepanne, krydret med nykvernet svart pepper, og lot dem steke til de var gyldne (vel-det var meningen).

Mens squashen stekte, hakket jeg fint opp  et par stilker stangselleri, en stor, rød chili – frø og det hele, et par hvitløkskløfter, et par stilker vårløk og ca 1 rødløk. Dette satte jeg til side, mens jeg skar ca.150 g. bacon i små terninger.

Nå var squashen god og brun (og vel så det, for å være ærlig…), og jeg tok den ut av stekepanna og satte til side, mens jeg brunet baconterningene i et par dråper olivenolje (siden jeg hadde skåret av det meste av fettranden). Når baconet var ferdigbrunet tilsatte jeg løk/stangselleri/chili osv., og lot disse steke med litt før jeg tilbakeførte den ferdigstekte squashen og ferdigkokt pasta. Så drysset jeg over litt Maldonsalt og kvernet enda litt mer svart pepper over, før jeg gjorde flere elegante og luftige ‘blande-salat-grep’ med mine to stekespader i tre.

Ferdig! Serverte med brød. Min kjære sukket fornøyd, og det gjorde jeg også 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *