Drømmeferie nesten hjemme

Drømmeferie nesten hjemme

Vi har ferie. Det er lite vind, mye sol, passe høy temperatur i lufta og 22-23 grader i sjøen, avhengig av om man befinner seg inne ved land eller helt ute på det ytterste skjær. Vi har hatt en to-netters båttur tur/retur Lyngør sammen med gode venner. Jeg har ikke ord for å beskrive hvor fint det har vært. Tenk å både ha så hyggelige og gode venner og så fint ferievær   😀

 

Vi legger hjemmeskjærene bak oss.

 

***

 

Vi passerte en regatta i Tromøysundet – ikke lett å holde horisonten rett og kameraet stille når båten ruller og gynger.  På knausene bortover så vi folk nyte livet i slike idyller, -nybygde og gamle.

 

Frisk, varm luft – salt på leppene, varme i huden. Dieseleksos, Piz Buin, lyng og tang.

 

 

Butikk og kafé på brygga i Lyngør. Vi kunne kjøpe badesko og ‘crocs’ om vi trengte det. Vi gikk for kylling, servert i treskuff.

 

***

 

Overnatting på ytterste, blankskurte skjær, med innlagt krabbefangst.

 

 

På et undervannsskjær utenfor oss sto det en mann. Han ble visst fotografert av mannen i båten.

Grill og vin i kveldssol.

 

Gutta morgenbader. 22 grader. Ingen antydning til grøss.

 

På vei hjem. Badepause blant alle seilerne på Valøyene.

0 kommentarer til «Drømmeferie nesten hjemme»

 1. or noen fine bilder. Ikke vasnkelig å skjønne at dere koste dere på denne turen.
  Er det seilebåt også dere farter med?
  Håper virkelig på flere slike varme dager. Vi har nettopp kjøpt båt og venter på finværet.

 2. Takk, Tordenlill 🙂
  Neida, vi har en gammel 24 fots plastsjekte. Ikkeno’ luksus, men vi kan da sove og gå på do ombord, og lage oss en kopp kaffe. Hva mer kan man i grunnen forlange?
  Ja, vi vil ha mer finvær!

 3. Fine bilder fra en etter beretningen fortreffelig tur. Uka før tøffet jeg rundt i skjærgården mellom Søgne og Mandal. Også da nydelig vær. Deilig. På Ryvingen traff jeg ei kusine som var sommervert der. Som det kan klaffe. Fyrvesenet interesserer meg.

 4. Takk, bridgehill, -det var kjekt å «se» deg her igjen, og det er fint å konstatere at vi har hatt en god sommer 😀
  Hvor ligger Ryvingen? Vi har en liten fyrlykt utenfor her, som også kalles Ryvingen – eller kanskje det er Rivingen? Må sjekkes.

 5. Ryvingen er det sørligste fyret i Norge. Det ligger ca. 7 km sørsørøst for Mandal. Fyrstasjonen og tårnet er imponerende. Flott å stå der oppe en sommerdag. Se http://www.ryvingenfyr.no/. Fra hytta mi på Kjerringøy ser jeg Landego fyr. Det er fra 1902. Ryvngen er mye eldre, fra 1867. Det eldste er Lindesnes fra 1656.

 6. Så fint på Ryvingen 🙂
  Jeg er svak for lyset fra fyrlykter. Nylig var vi en helg hos venner akkurat innenfor Oksøy fyr. Det var fascinerende å sitte og se på lyset som blinket og sveipet. Nesten litt hypnotiserende.

 7. Når jeg er i Kristiansand, bor jeg i Østre Strandgate. Derfra ser jeg bort på Odderøya. Den pleier jeg å gå rundt, blant annet for å se til fyrene Oksøy (1832) og Grønningen (1878). Og så går jeg innom det lille havnefyret på øya. Odderøya fyr er fra 1832 og meget godt tatt vare på. Blant annet kan man overnatte der. To karer jeg kjenner godt har vært svært aktive i dette arbeidet.

 8. Jeg synes det er strålende med disse folkene som tar vare på fyrene slik at vi andre kan ha glede av dem 🙂

  Du er nok forresten en skikkelig fyr-fyr du, bridgehill! hehe, den var bløt 😆

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *