Suppekjøkkenet på Hytta; Tomatsuppe med fetakrem

Suppekjøkkenet på Hytta; Tomatsuppe med fetakrem

 

Jeg briefet litt med denne suppa på Facebook her om dagen, og responsen ble såpass at jeg tenker jeg vil blogge den, – så har jeg den tilgjengelig til en dag jeg har lyst på noe kjempegodt, rødt og lettvint.  Det er nevø Leo som er ansvarlig for å lære meg framgangsmåten, da han serverte suppe på 13-årsdagen sin 1.juli.  Herlig!  Denne porsjonen er stor, og er nok til 3-4 personer hvis du har godt brød til. 

Tomatsuppe fra bunnen ala LeoL

Du trenger:

1 stor løk, grovhakket
2 store hvitløkfedd (eller mer/mindre etter smak)
1 ts tørket chili
4-5 ss små, røde linser
noen kvister timian og persille (gjerne de forvokste fra verandakassen)
2 laurbærblad
2 ss raps- eller olivenolje

Svits løk, hvitløk, chili, linser og urter i oljen i et par minutter.
Tilsett ½ liter vann og en grønnsaksbuljonterning og la putre i noen minutter til.
Tilsett tre bokser grovhakkede tomater og det du måtte ha av langtkomne tomater i kjøleskapet. Skyll ut boksene med vann og tilsett i suppen så den ikke blir for tykk.
La småputre i 4-5 minutter, eller lengre. Kjør suppa glatt med stavmikser. Juster tykkelsen med litt vann om nødvendig. Smak til med salt, bittelitt sukker (ca ½ ts) og en klunk balsamicoeddik.

Fetakrem:
knus fetaost med gaffel, og bland med lettrømme til du synes konsistensen er bra for din smak. Finhakk basilicum og rør nedi. La stå i kjøleskap til du skal bruke den.

3 kommentarer til «Suppekjøkkenet på Hytta; Tomatsuppe med fetakrem»

  1. HJemmelaget suppe er fenomenalt, og tar ikke særlig mye mer tid enn posesuppe. Hvem i all verden har klart å innbille oss at vi trenger det?

  2. Nei, det kan du si. Når vi bruker posesuppe tar det uansett minimum like lang tid som å lage fra bunnen, siden vi putter oppi så mye grønnsaker og sånn, og det tar jo den tiden det tar – pose eller ei 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *