Telledagen

Telledagen

rszBusk med dompap

Det er hagefugltelledag i går og i dag (og kommende uke), og jeg har stått på post ved kjøkkenvinduet med blokk og blyant, samt kamera. Vi har mye Dompap hos oss, – de kom for en tre års tid siden etter mange år med fullstendig fravær.  De er ikke mindre velkommen av den grunn.  Ellers har vi observert og rapportert inn; Ringdue, Pilfink, Gråtrost, Rødstrupe, Kjøttmeis, Blåmeis, Svarttrost, Bjørkefink, Gulspurv og Skjære.  Vi har ikke sett noe til Kjernebiteren så langt i år, men vi har vært veldig treige med å sette i gang med foringen.  Nå forer vi med solsikkefrø og jordnøtter, samt en blanding vi lager selv, av matfett (uten salt), havregryn, solsikkekjerner, sesamfrø, linfrø, knuste rester av nøtter og mandler, div. rester av grove melsorter og div tørket frukt. Dette lager vi ‘’boller’’ av som vi legger på brett og på bakken.

Telte du fugler i helga?  Hva forer du med?

2 kommentarer til «Telledagen»

    1. Ikke gi opp! »Alle andre» i nabolaget her hadde dem, men ikke vi. Sånn var det i mange år, og så, poff!, var de her. Siden har vi hatt digre flokker. Det ser ut til at solsikkefrø på bakkenivå er greia.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *