Innadvendte palmelørdagsaktiviteter

Innadvendte palmelørdagsaktiviteter

I formiddag har jeg ajourført listen over parfymer jeg bruker, inne på Basenotes.  Hver dag går jeg inn der og registrerer hvilken duft jeg bruker akkurat den dagen. Jeg registrerer det på Twitter-kontoen min også,  – det kan du følge med på i feeden ute til høyre her hvis du er interessert.  Det jeg får ut av denne daglige punchingen er en oversikt over hvilke jeg bruker mest, hvilke jeg bruker minst og når jeg brukte dem sist, samt hvilke jeg ikke bruker i det hele tatt, og kanskje like godt kan kvitte meg med.   Vel – den siste der sitter foreløpig ganske langt inne. Man liker visst å samle på seg.

En naturlig konsekvens – synes nå jeg, da – av slik registrering, er at man blir nysgjerrig på om det er spesielle ingredienser som går igjen i de 10 duftene jeg bruker mest,  altså om jeg har én eller kanskje to-tre yndlingsnoter som er felles, og kan forklare hvorfor jeg valgte akkurat disse.  Da puncher man i regneark, ikke sant? Joda.   Der satt jeg, da – med to forskjellige lister, og fikk lyst til å prøve meg med layers i PhotoShop.  Resultatet ser du ovenfor.  Jeg har forsøkt med layers før, men aldri fått det til.  I dag fikk jeg litt drahjelp av min kjære, og plutselig kunne jeg sitte der og leke meg med lister og flasker osv.  Skikkelig moro!

Konklusjonen?  Eneste fellesnote/-ingrediens som pekte seg ut var rose. Og iris. Samt litt sitrus. Og vetiver, eikemose, musk og patchouly.  Altså klassise toppnoter (sitrus), hjertenoter (rose) og bunnoter (resten).  Det sier – som jeg ante i utgangspunktet – intet.  Annet enn at jeg liker parfyme, selvsagt, men det visste jeg jo fra før.  Og,  jeg lærte litt PhotoShop!

Musikk til arbeidet:

Bach, Johann Sebastian – J.S. Bach: St. John Passion, BWV 245 – Part One – No.1 Chorus: «Herr, unser Herrscher»

 

 

3 kommentarer til «Innadvendte palmelørdagsaktiviteter»

 1. Så stilig, Britt Åse, det der virka kjempegøy! Jeg har null peiling på hva som går igjen i eget duftbruk annet enn at jeg liker de sære greiene som Aziyade, Wazamba, Fareb osv. Godt jobba og det så kjempeflott ut!

  1. Snille Bells! 😀 Jeg tenker at du er all about woods & insence, jeg. Og krydder. Stemmer ikke det, da?

   Jepp! det er kjempegøy med sånn bildebehandling 😀

   1. Ja der har du nok plassert meg veldig riktig! Pluss hører jeg ordene barnåler eller immortelle (bare ikke samtidig) spisser jeg ørene med en gang 🙂
    Appelsin og lakris er jo også superspennende noter synes jeg. Altfor mye som frister i det hele tatt egentlig, livredd for å falle for nye noter nå! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *