Primulatiden

Primulatiden

 

Nå, som juletreet og alt det røde og glitrende er ute av huset er det virkelig deilig å fokusere på planter og blomster som mer vårlige fornemmelser.  På stuebordet står en stor bukett med deilig, sprø tulipaner, og på kjøkkenbordet (hvor jeg ser dem ofte nok til å huske det med vanning…) har jeg disse primulaene, som bare er våren i egen høye person, komplett med grønn honningduft – i alle fall på de gule.  Jeg er forresten veldig fornøyd med kjøpet jeg gjorde da jeg anskaffet »vasen» primulaene står i.  Den er blitt brukt til både buketter og potteplanter den siste måneden, er vanntett, og tar seg godt ut, synes jeg.  Dyr var den heller ikke. Bonus  😀

Lurer du på hvordan man holder liv i en primula?  Et godt tips er å plukke bort visne blomster etter hvert som de er ferdige, og å vanne ofte, med ikke så kaldt vann, samt vanne fra undersiden. Jeg setter de tre plantene mine i et dypt fat og lar dem stå og trekke til pottene er tunge og gode.  Jeg tilsetter en liten mengde flytende gjødning i vannet, så plantene har nok næring til å orke å danne nye blomster.  De med veldig spesielle, feks tofargede og store blomster, er ikke så lette å få til å komme med samme type blomster hjemme. De er nok drevet fram med spesiell gjødning og lysforhold.  Klarer vi å holde liv i plantene til telen går om våren, kan vi plante dem i bedet ute.

 

2 kommentarer til «Primulatiden»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *