Jeg prøver meg på ting jeg ikke kan

Jeg prøver meg på ting jeg ikke kan

 

Jeg fikk datategnebrett til jul, og siden har jeg hatt det liggende her på skrivebordet. Jeg har skult mistenksomt på det, og gruet meg litt til å prøve, selv om jeg hadde ønsket meg veldig et tegnebrett. I ettermiddag har jeg ryddet  diverse papirer og fått mer plass og luft og orden rundt meg, så dermed grep jeg brettet, og forsøkte meg på en tegning av kaffe-med-melk-koppen som står igjen etter i morges.  Vel – en skisse er vel mer presist.  Det er vanskelig!   Når resultatet kommer et helt annet sted enn der hvor man tegner, så trenger hjernen litt tid på å omstille seg.

Vel, det var første forsøk. Egentlig ganske gøy, så det blir spennende å se om jeg fortsetter med dette. Har du et sånt brett? I så fall må du fortelle om erfaringer og hva du synes og sånn  🙂

9 kommentarer til «Jeg prøver meg på ting jeg ikke kan»

 1. Jeg har et sånt (som har ligget stille altfor lenge nå). Jeg brukte det ikke til skisseringer, men til fortoredigering «og sånt». Men så har jeg aldri vært noen frihåndstegner, heller.

  Du er flink, synes jeg!

 2. Ja datteren min bruker mye et sånt. Hun er ofte inne på Deviantart der får man visst massse tips og slikt. Jeg skal høre med henne hva som er greia, liksom.

 3. Kuuult:-)
  Tenk at dette har jeg aldri hørt om en gang. Jeg har jo egentlig alltid drevet og tegnet litt. Men her får man vel muligheten til å viske ut og bruke farger uten å dra med seg masse tegnesaker.

  1. Ja, det får man jo, hvis man har nødvendig utstyr/utgave. Mitt tegnebrett mangler muligheten til å se resultatet på selve brettet, så jeg bruker PhotoShop som «medium». Det er en litt pussig følelse til å begynne med, men kommer seg etterhvert 🙂 Det er underlig frigjørende når det blir sånn «på lissom», sikkert fordi det er så lett å viske ut.
   Mitt brett er av merket Bamboo, og det finnes haugevis å velge mellom, fra billige til kjempedyre for de skikkelig proffe. Foreløpig holder mitt til mitt bruk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *