Lite lys og lite varme

Lite lys og lite varme

Vi har  jo fått nye typer lyspærer i år, ikke sant,  og de gode, gamle er ikke lenger  tillatt å importere eller oppdrive.   Grunnen skal visst være at de gamle var så voldsomt miljøfiendtlige.  Jaha.

(hul, sarkastisk latter)

I løpet av det siste året eller så har vi lojalt og «flinkt» forsøkt oss med den nye typen pærer fra diverse leverandører; dagligvarebutikken (dyre!), Biltema og IKEA. Felles for samtlige er at de varer max i et par måneder, og så – poff! – går de.  Det er ikke noe særlig til poff med dem en gang, de bare går. Og går. Og går.  I kveld gikk det en igjen, så nå sprekker jeg litt her.

Fortell meg om du kan hvor besparelsen for miljøet (og min lommebok) ligger når jeg stadig vekk må kjøpe nye pærer, og streve med å bli kvitt de poffede – som attpåtil omtrent må behandles som atomavfall!  😡

(Jeg blir umåtelig irritabel og sur, og mumler at noen har gjort en formidabel jobb et sted, tjener umåtelig digre penger og ler hele veien til banken. )

GRRRRR!

4 kommentarer til «Lite lys og lite varme»

  1. Ja vettu!! Samme har jeg tenkt her nå. Etter at jeg har kjøpt noen nye lamper ser jeg med gru på det orange, kalde, stygge lyset som kommer fra noen av disse pærene. Herrekongsverre..
    Og som du sier, så går de i hytt og gevær.

    Freser med deg, du.

  2. Er det ikke angitt antall timer holdbarhet på de da? Vi kjøpte sparepære på Rema for 2 år siden, med 10 års garanti. Vi skrev datoen vi kjøpte den på pæra (bør vel samle på kvittering også), så da den røk for litt siden fikk jeg ny på Rema uten problemer….

  3. … og i tillegg, så tar det x antall sekunder fra du trykker på knappen til de begynner å lyse. Sånn at hvis jeg bare skal inn å hente meg en håndduk eller noe, så kommer lyset på idet jeg forlater rommet igjen. Grrr

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *