Acer ukurunduense – min store stolthet

Acer ukurunduense – min store stolthet

Jeg har vært frampå og skrytt av dette treet før – jeg har nemlig sådd det selv.  Jeg kjøpte frø, jeg tror det må ha vært fra Chiltern seeds (?) for mange år siden, det var vel tre før i pakken så vidt jeg husker, og ett av dem spirte.  Nå begynner det å bli en stor busk av det – jeg har ikke klart å finne helt entydig informasjon om hvor stort det vil kunne bli, men jeg finner en artikkel som oppgir at ukurunduense er en subalpin art som i Japan finnes i over 1600 m høyde;

Ogarabana (Acer ukurunduense) at halfway up Mt. Yakushidake, the Yachiho Highlands, halfway up Mt.Mizugaki and in the Shirabiso Highlands.

Det med å drive fram fra frø kan jo være et lite lotteri, for man kan ikke føle seg 100% sikker på at man får det man trodde. I dette tilfellet ser det imidlertid ut til at det kan være klaff. jeg har funnet et bilde hos Kew images som viser bladverk som ligner bladverket på min til forveksling.  De driver ikke med tøys og omtrentligheter hos Kew, tror jeg.

Vel, akkurat på det stadiet AU befinner seg nå, med disse røde og gyldne greinene og bladverk i ulike stadier av gult, rødt og grønt, så synes jeg det er rett og slett vakkert!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *