Haydn og jeg

Haydn og jeg

Da jeg var 12-14 år kjøpte min mor en platespiller med hele to høyttalere til, vårt første “stereoanlegg”, og samtidig kjøpte hun et par LP-er med klassisk musikk.

Den ene plata var Haydns trompetkonsert – min første introduksjon til klassisk instrumentalmusikk som jeg kunne spille om og om igjen når det passet meg.  Det var helt magisk.

I bilen på vei hjem fra jobben i dag hørte jeg Tine Thing Helseth spille konserten på radio, og jeg ble tatt direkte tilbake til stua hjemme, med den nye platespilleren og plata, og følelsen av ising og sitring i hårrøttene av ren, skjær, pur nytelse.

PS: Videoen ligger der, det er bare å klikke  😀

One thought on “Haydn og jeg

  1. Vi hadde samme opplevelsen hjemme. Det må ha vært tidlig 70-tall. Mozarts ‘Eine kleine Nachtmusik’ og hornkonserten hans. Begge gir meg samme følelsen som du beskriver, samt et stort smil om munn. 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *