Jeg har strikket rare oppned-sokker

Jeg har strikket rare oppned-sokker

Før jeg begynte å ferdes blant strikkeglade mennesker på diverse fora og andre nettsteder var jeg ikke klar over at man kan strikke sokker fra tåa og opp. Nå vet jeg det, og har strikket mitt første par!  De ble litt rare, synes jeg, mest fordi jeg ikke gadd lage vrangbord øverst, og bare lar kanten rulle, og fordi garnet egentlig er ganske lite “meg”.  Dessuten er sokkene for store.

 

Nå er jeg i gang med neste par, i et mye finere garn, hvor det blir “blondemønster” på overfoten og vrangbord øverst. Denne gangen har jeg lagt jobb ned i å måle foten min og tilpasse ifht strikkefasthet, så sokken skal sitte mye bedre på foten.  Jeg lærer mye av sånne eksperimenter, bl.a. legger jeg opp på to pinner samtidig, en teknikk som kalles “Judy’s magic cast on”, og strikker hele sokken på en laaaang rundpinne, i en teknikk som kalles “Magic loop”.  Mye magi her – hahaha!!  Det beste med den teknikken jeg har brukt i sokkene på bildet, er at man slipper dette med å strikke hælflapp som det så skal plukkes opp fra etterpå. Jeg bare hater den plukkingen, så dette var saker.

Strikker du?  Da må jeg få se  Smilefjes med åpen munn

5 kommentarer til «Jeg har strikket rare oppned-sokker»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *