Nå baker også jeg mine egne knekkebrød

Nå baker også jeg mine egne knekkebrød

IMG_0958

De er altså så gode at de danker ut det aller meste. Alle frøene utvikler en helt fantastisk smak når de blir stekt/ristet, og med feks litt Philadefia og salami, eller med en god brie er dette en hverdagsdelikatesse etter mine begreper.  De smaker så godt at jeg spiser dem som snacks til og med! 

Av denne oppskriften får jeg 2 brett, til sammen 32 knekkebrød, da synes jeg størrelsen blir passe.  Du må justere temperaturen ifht hvor varm din ovn er.

Ingredienser:
3,5 dl sammalt rug

3,5 dl havregryn

1,5 dl sesamfrø

2 dl solsikkefrø

1 dl linfrø

1 dl kli

1 dl valnøtter ( jeg knuser dem i en morter)

Ca 1 ts. salt

Ingrediensene blandes sammen, før det tilsettes 7 dl vann. Litt honning kan røres ut i vannet om ønskelig. Jeg har ikke forsøkt det ennå, men det er sikkert godt.

Alt blandes godt (kan bruke kjøkkenmaskin). Den sveller!

Deigen fordeles ganske raskt – så snart vannet ser ut til å være absorbert av det tørre – og før deigen rekker å bli for klissete, på to stekebrett med bakepapir, (jeg bruker en flat metallstekespade å stryke ut deigen med) og deles opp i ønskede stykker med en pizzaskjærer før det settes i ovnen.  Det er OK om det blir ganske jevn tykkelse.

Ovnen settes på varmluft ca 170 gr. Begge brettene kan da stekes samtidig.

Stekes ca en halv time. Knekkebrødene tas ut, og legges på rist. Stekes igjen ca en halv time, med en liten åpning på ovnsdøren. Jeg setter da ned temperaturen til ca 150 gr.

One thought on “Nå baker også jeg mine egne knekkebrød

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *