Biblioteket i lomma

Biblioteket i lomma

Det var Hilde som gjorde meg oppmerksom på at det finnes en Kindle-app til android-telefoner, og at jeg dermed har mitt eget, lille «lesebrett» på telefonen.

Her ser du Kindle-forsiden på min telefon. App-en heter Amazon Kindle, og kan lastes ned til telefon helt gratis og med et par tastetrykk, bare. Du må ha et brukernavn og passord på Amazon, men det fikser du fort på pc-en i forkant. En smart og lettvinn «ting» å ha på Amazon når du skal kjøpe bøker via telefonen, er såkalt ‘one click-setting’, fordi du da slipper å legge inn kontonummer og alt det der hver gang. Så vidt jeg kan skjønne er dette rimelig ufarlig. Jeg har hatt og brukt denne «settingen» i flere år nå, og alt har gått helt smertefritt bortsett fra den gangen hjernen slo krøll på seg og jeg bestilte tre – 3 brukte eksemplarer av samme bok 😆

Vel, du laster inn Kindle. Det følger med noen gratis bøker, hos meg var det Pride and predjudice av Jane Austen, Treasure Island av Robert Louis Stevenson og Aesop’s fables. Den første boka jeg kjøpte og leste på Kindle var Taushetens murer av – jepp! – Hilde 😀 Bra, den! (vi får være glade det bare var jug med all den drepingen borte ved Mjøsa!). Så begynte jeg på Pride and predjudice, som er myyye lettere å lese enn jeg hadde trodd, og i går kjøpte jeg meg en Van Veeteren til sommerferiebruk. «Bokhandelen» er tilgjengelig via Kindle-store, som ligger i menyen.

Pris: Bøkene koster fra under en dollar opp til 17-18 dollar så vidt jeg kunne browse meg fram til på Amazon i går.

Lesbarhet:
Overraskende god, må jeg si, selv på min HTC som begynner å bli litt gammel og ikke har så stor skjerm som de nyeste telefonene. Du kan velge bokstavstørrelse, og du kan velge mellom hvit, beige og svart bakgrunn. Det er redigeringsverktøy der også, som jeg ikke har utforsket nærmere, og man kan laste ned en ordbok (antakelig engelsk-engelsk) hvis man trenger det. Det er en meget praktisk ting, at når du lukker Kindle, så åpnes den på den boksiden du var sist, neste gang du går inn.

Det ser da ikke så galt ut dette, gjør det vel? Beklager fingermerkene, men sånn blir det når man blar ved å dra fingeren over skjermen 😉

8 kommentarer til «Biblioteket i lomma»

  1. Lesbarheten på mobil er faktisk forbausende bra. Enda bedre på Kindle, selvsagt. Noe annet som er genialt er at dingsene mine kan holde styr på hvor langt jeg er kommet i bøkene- hvis jeg leser litt her og der. Og det fins MANGE helt gratis bøker å laste ned, både fra Amazon og andre steder.

  2. @Ellea: som Hilde allerede har svart på FB – som kan være interessant her også, er ja, den finnes for iPhone, og for PC og MAC, og selvsagt for Kindle lesebrett.
    @Hilde: ja, det er nydelig å slippe å huske hvor man var. Gratis bøker fra hvilke andre steder, da? Sånt må du fortelle 🙂

  3. Ja der var den lastet ned, og jeg er imponert over lesbarheten! Da skal jeg sette i gang og lese om Henning som tydeligvis har tabbet seg ut:)

  4. Ordboka er også genial. Du kan velge amerikansk eller engelsk dictionary. Har ikke testa ut på mobilen, men på kindle er det bare å flytte markøren til et ord du lurer på, og vips slår du det opp. Er du ikke fornøyd med forklaringen, kan du søke videre på nett og Wikipedia og sånn. Veldig fint når man leser litt eldre bøker med arkaiske ord som ikke lenger hører til hverdags-engelsk 🙂

  5. Oj, dette hadde gått meg hus forbi! (men Amazon.co.uk shopping-appen fant jeg med en gang 😳 Funker bra den også) Takk for tips 😀 Blir bare mer og mer glad i nye mobilen, herlig å ha «hele verden» i lomma 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *