Dronningen

Dronningen

Får jeg presentere Nordens Dronning! Hun kom til meg som et lite rotskudd i fjor, eller var det kanskje i forfjor? Jeg husker så dårlig sånt, men jeg husker i alle fall at det var Berit som sendte den 😀 Nå er kvisten blitt en liten busk allerede, og den blomstrer. Skikkelig sterk, deilig, gammeldags roseduft av typen man husker fra da man var liten.

Jeg hadde aldri hørt om denne før AnitaK og Berit fortalte om den og jeg fikk tilbud om rotskudd, men den skal være relativt vanlig her i landet, under mange ulike lokale navn; Drøbakrosa, Follorosa og Hvalerrosa, for eksempel.

I denne artikkelen kan du lese den spennende historien om denne rosen, som opprinnelig er kommet som frø fra Japan, har «vokst opp» i St.Petersburg og vandret videre derfra. Bare hør;

Dens opprinnelse er en frøplante
av rugosafrø, hentet fra Japan til Vetenskapsakademins botaniske hage i St.
Petersburg av K.J. Maximowicz på
1860-tallet. Der ble den tatt hånd om
av professoer E.A. Regel, som var sjef på
stedet, og ble senere salgsført i Regel &
Kesselrings planteskole under de russiske og tyske navnene ’Tsaritsa Severa’,
respektive ’Kaiserin des Nordens’. Dette
foregikk helt frem til den russiske revolusjonen i 1917

Tusen takk, Berit! Jeg gleder meg til den blir enda større og parfymerer hagen 😀

2 kommentarer til «Dronningen»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *