De fem fineste i slutten av mai

De fem fineste i slutten av mai

IMG_0339

Hilde utfordrer i år igjen.  Å, det er vanskelig å velge! Men, altså. Gullregnen som fuglene har sådd er nå på full fart til max blomstring, og jeg synes den er kjempeflott.

IMG_0343

Den tidlige peonen er nå på høyden, og aldeles nydelig etter mine begreper. Den har langvarige knopper, blomstene står lenge, men blekner veldig raskt, og den mangler totalt duft. Det er vel kanskje dette som kalles Bondepeon? Det er denne jeg har hatt lengst, og de første årene blomstret den ikke, siden jeg plantet den så ettertrykkelig dypt, i min uvitenhet…

Verbascum. Jeg sådde den for noen år siden, og den er lekker. Eneste med disse er at de legger seg utover så veldig, synes jeg. Jeg har flere farger, men må man begrense seg så må man (hulk!)

Geranium phaeum. Promiskuøs rakker som mikser de lekreste varianter, slik at man må tenke seg om hver gang man fristes til å røkke opp nok en frøplante, –det kunne jo være et nytt vidunder, ikke sant?  Som konsekvens av dette er det nå phaeum over det hele hos meg.

IMG_0345

 

Allium aflatuense, tror jeg. Jeg skal sette flere sånne til høsten, hvis jeg husker det. De er skikkelig fine og dekorative fra de kommer opp og helt til neste vår!

6 kommentarer til «De fem fineste i slutten av mai»

  1. Nydelige fem!
    Også så fin lilla blomst da… 😉

    Du, jeg tenkte på deg i dag, så programmet Fashion på SVT, og der handlet det bla om en parfymør. Kanskje noe for deg? Går i reprise i kveld, og trolig mer også, og trolig på nett-tv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *