Prøvelapp

Prøvelapp

Jepp! Da var den i hus. Jeg har brukt kvelden til å lese brukerhåndbok, lære meg å tre (heter det det? tre? træ?) maskinen, prøvd den automatiske nåltreeren (?) som funker som en kule, konstatert at alle undertrådspolene jeg hadde fra før er for store, og at jeg da har de fire som fulgte med maskinen. Sånt må vel være mulig å få tak i uten å måtte bestille hos maskinleverandøren, vel? Kanskje hos Stoff&Stil?

Så sydde jeg prøvelapp. Maskinen syr mykt og ganske stille, og føles smidig. Dette blir bra, og jeg er glad og fornøyd 😀

11 kommentarer til «Prøvelapp»

 1. Ah – gratulerer! Jeg ser du har valgt en modell jeg kikket hardt på i fjor da jeg sterkt vurderte utkasting av min husquarna viking 2000 i (dengang da) moderne knalloransje. Men… for min del endte det med at jeg fant ut at lavgir og søm av 4 lag dongri blir for dyrt å erstatte og at den gamle sliteren «egentlig» er helt fin til mit bruk. 😆

  Ser fram til å få vite hva du og ny-maskina finner på sammen. Den kjolen du snakket om ser snasen ut i hodet mitt. 😉

 2. Knalloransje Husqwarna hadde jeg på tidlig 70-tall, men det viste seg å være noe feil med den, skruer og muttere bare ramlet ut fra dens indre, så jeg fikk faktisk ny, og det en mer avansert modell siden de var fri for den knalloransje. Nå er også den jeg fikk stedt til hvile, og jeg har en ny kjøpt for noen få år siden. Den nye har imidlertid plastskrog, noe som har den irriterende egenskap at tråden blir statisk elektrisk og spretter alle veier, og gjerne trer seg ut av nåløyet hver gang man klipper den av.

 3. Ja, det var poppis med knalloransje dengang da, og kassa til å ha utenpå den gamle maskinen var også i den fargen 😀
  Det med statisk elektrisitet pga plastskroget har jeg ikke opplevd – heldigvis.

  Det kan godt være at det aldri blir noe av den kjolen, men det er moro å være i prosess i retning «kanskje» også 😆

 4. Den ser «pen» ut 😀 Har en gammel maskin etter min mor. Ble brukt til å sy mine klær med, da jeg var liten. Fungerer fortsatt greit tror jeg ..

 5. Gratulerer med ny maskin. Pfaff var regnet som veldig gode maskiner før i alle fall. Selv har jeg en Janome fra nittenhundreogdentid.Den har mange sømmer,men er ikke god når dongribukser skal legges opp. Dårlig lys er det også på den.Det er nok derfor de selger rådyre lamper i tillegg.Ellers fungerer den greit.
  Syntes jeg fortjente ny maskin da min velbrukte, grønne Husqvarna begynte å bli sliten. Siden har et ikke blitt sydd så mye, og det hender at jeg må ta fram instruksjonsboka fremdeles. Halvferdige produkter skal jeg ikke snakke så høyt om.Håper du får ferdig ditt.

 6. Takk for det, Ellen, og velkommen hit 😀
  Jeg synes faktisk at lyset på Pfaffen kunne vært bedre. Dvs. – det er nesten godt nok til å belyse akkurat nøyaktig der man syr, men så trenger man kraftig ekstralys ut over det. I alle fall i min alder 😆

 7. Gratulerer med ny maskin! Noen ganger, på kurs, treffer jeg de gamle maskinene fra seksti- og syttitallet. De går som regel som en klokke, og er bunnsolide. Eneste årsak til at de ikke produserer slike vidundermaskiner lenger, tror jeg, er ønsket om å selge. For om alle symaskiner holdt i førti år ville det vært smått og grått å være forhandler…

  1. Takk, fruen 🙂 Jeg er litt lei meg ennå for at gamlekroken avgikk. Den har virkelig vært kjempegod. Til og med min temmelig proffe og ganske kresne mor lovpriste min maskin for at den sydde fint og oppførte seg så «smidig». Det er vanskelig å forklare hva jeg mener med «smidig», men den som har prøvd et par symaskiner forstår nok tegninga 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *