Kriblinger

Kriblinger

Sånn i kjølvannet av symaskinfunderinger (som er avsluttet, men jeg sier ikke mer før jeg har fått konstatert at jeg ikke har gjort et bomkjøp…) har jeg dvelt litt ved minner om tidligere syprosjekter. Det var ganske gøy, det var jo det? Velge stoff, finne mønster, legge mønster på stoffet så trådretningen ble riktig. Og så hele prosessen med klipping, «siksing», tråkling, tilpassing, og gleden når det ble sånn delikat og pent og ordentlig 😀 For ikke å snakke om når det passet og ble fint!

Så, nå tenker jeg – kanskje man skulle sy seg en kjole? Jeg drømmer om «den lille sorte» i racing green lin. I et snitt som passer meg. Det finner jeg ikke i butikk, i alle fall ikke til en pris jeg har råd til, så alternativet er å sy. Hmmmmm 😀

8 kommentarer til «Kriblinger»

 1. 🙂 Det er moro å sy. Nå har jeg sydd mest bunader i det siste, men også noen fine kjoler til avkommet. Stå på! (og det bringer meg i tanker om at yngste englebarn og jeg faktisk kjøpte stoff og mønster til en kjole som aldri ble sydd. Hun skulle sy selv. Får komme tilbake til det… eventuelt får mamma sy, for det var mye dyrt stoff)

 2. Å nå ble jeg nostalgisk. Sydde masse før….for lenge siden. Husker at jeg tegnet og sydde brudekjolen min. Det kjedeligste var å klippe ut de forskjellige delene:)

 3. Ja, det blir nok Stoff&Stil, Linnemi 🙂 Og, god tid er viktig der, det er ikke småtterier å gå gjennom!

  Alle: kanskje det blir den nye dilla nå, å sy våre egne klær igjen?

 4. Hei Britt Åse.

  Ser du har kjøpt deg ei ny Pfaff symaskin, veit du kva forskjellen er mellom den og Husquarna f.eks. når det gjeld bruksområde og pris ? Eg står på trappene til å kjøpa meg ny, den gamle Husquarna maskina takka for seg etter 38 år !!

  1. Hei, Inger Johanne! Nei, det aner jeg ikke. Tror ikke jeg har hatt fingrene borti en eneste Husquarna i hele mitt liv, jeg. Hadde Bjørg Husquarna, tro??
   Da jeg lurte på om jeg skulle kjøpe ny Pfaff googlet jeg litt, og fant noen forumdiskusjoner om temaet, -det var til nytte. For øvrig spurte jeg litt på forumet Hobbyboden ( http://forum.hobbyboden.com/index.php), og fikk god støtte på Pfaff-valget der.
   Når jeg nå googler «Husquarna symaskin diskusjon» får jeg dette resultatet:
   http://www.google.no/search?aq=f&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=Husquarna+symaskin#http://www.google.no/blank.html

   Man må bare lese seg fram og spørre andre, og – best av alt – prøve maskinene i butikk om mulig.

   Den eneste klare advarselen jeg har fått ihft maskinmerker er Singer. IKKE kjøp Singer, sa min mor, og jeg lystret 😆

 5. Tusen takk for opplysningane Britt Åse, dei skal eg ta med meg vidare i leitinga. Nei Singer er uaktuelt. Du har høyrt uttrykket : Med Singer du sorgen medbringer he he. Har vore inne på ei dansk nettside (www.fjolner,dk ) som sel masse stoff, utstyr og også symaskiner, men har litt vegring mot å kjøpa maskin på nett. Men det er ei Brother NV 50 maskin der som fristar….. Får søkja litt, slik du rår til og sjå etter kvart kva det blir til. Har i alle fall lyst å ta opp att dette med sying, veldig kjekt og inspirerande….

  1. Skal du først handle maskin på nett, så er det kanskje greit å bruke et norsk firma? Jeg brukte symaskiner.no, som holder til på Ål, og har mange merker.
   Bernina skal visst være bra, glemte jeg å sist.

   Det Singer-uttrykket hadde jeg ikke hørt før, nei 😆

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *