Musikalsk lykke

Musikalsk lykke

Kjære, gode Johann Sebastian Bach, som skrev så mye fin musikk!  Johannespasjonen skrev han i 1720-1730-årene (de lærde strides litt).  Han skal ha skrevet fem pasjoner, men kun Matteus- og Johannespasjonen har overlevd og kan framføres i vår tid.  I koret mitt har vi nettopp gått i gang med innøvingen av Johannespasjonen, som skal framføres i mars i år. Temmelig nøyaktig 20 år etter at jeg sang verket første gangen, som var med Cæciliaforeningen i Oslo i mars 1991.  Det er deilig musikk å synge,  i et toneleie som for det meste føles veldig passe, i alle fall for meg.  Her får du en smakebit,  koralen Christus, der uns selig macht,

11 St. John Passion, Part 2_ No. 15.

4 kommentarer til «Musikalsk lykke»

  1. Heldige du 🙂 Vi koser og veldig med Bob Chilcott – A Little Jazz Mass, da. Et litt annet format og en helt annen sjanger. Om du vil høre den, gå på Spotify og ikke på Youtube.

  2. Gode, gamle Bach, ja, og Händel! Det er musikk som jeg også liker, for tiden hører jeg på Messias når jeg er alene i bilen over lengre strekninger. Nytter ikke å venne gubben på denslags, har jeg funnet ut…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *