Kylling med ny tilbehørs-vri

Kylling med ny tilbehørs-vri

Kylling_med_byggryn

Det blir stort sett kylling det går i her hos oss når vi skal spise kjøtt, og særlig nå i januar er det en utfordring å gruble i hop tilbehør og tilberedningsmåter som avviker litt fra gang til gang.

I dag oppdaget jeg “byggris” i butikken, altså prekokte byggryn i porsjonsposer som skal trekke 12-15 min i saltet/krydret vann. Byggryn smaker godt, metter godt og inneholder karbohydrater av den “langsomme” sorten som skal være så bra for oss.

Dermed ble det kyllingbryst med byggris, varm tomat- og soppsalsa, asparges og broccoli.

Slik gjorde jeg:

Sausen
Jeg skar fersk champignon i tynne skiver, og la dem i godt varm støpejernsgryte med litt salt og pepper og en anelse olje. Rørte rundt noen ganger til soppen hadde sluppet det meste av væsken. Så tilsatte jeg et fedd hvitløk og ca. 1/2 vanlig løk. Så tilsatte jeg to bokser (de små firkanta kartongene) med hakkede tomater, ca. 1/2 ts farin , en finhakket chili og en dråpe soppekstrakt jeg hadde stående igjen i kjøleskapet.  Så fikk sausen stå og putre mens jeg gikk løs på det øvrige.

Kyllingbrystene
Jeg krydret brystene på begge sider med et blandingskrydder for lyst kjøtt (fra Jacobs) som jeg også fant i butikken i dag. Så la jeg dem i stekepanne med litt olje. Mens de brunet seg hakket jeg en stangselleri i grove biter, skar en gul løk i grove biter, skar av en skalk sitron og en bit ingefær pluss et stort fedd hvitløk. Alt dette la jeg rundt kyllingbrystene og lot steke med i et par minutter, før jeg helte nedi 3-4 dl vann og noen klunker kyllingfond.  Så la jeg lokk på panna og skrudde ned varmen litt.

Men sausen godgjorde seg satte jeg på vann til byggrisen og til grønnsakene. Etter at grønnsaksvannet hadde kokt opp la jeg broccoli og asparges i vannet og skrudde av plata. På den måten kan de ligge lenge uten å bli overkokte.

Da byggrisen var ferdig slo jeg av vannet og la posene tilbake i kjelen med lokk på.  Så helte jeg kraften fra kyllingbrystene i tomatsalsaen og lot sausen fosskoke litt til.

Til slutt la jeg opp maten slik: byggris, kyllingbryst, grønnsaker, saus.  Det er derfor byggrisen ikke vises på bildet  😆

Magert, men mektig godt og veldig mektig.

5 kommentarer til «Kylling med ny tilbehørs-vri»

    1. Wooh! pinnekjøtt er godt. Din heldiggris, her hos oss gikk siste rest av pinnekjøttet i ertesuppa forrige helg.

  1. De har vi og prøvd… de smaker ikke gale men de LUKTER parfyme!!!! Når pakka er tom tror jeg at jeg går til gamlemetoden, legg skikkelige korn i bløt og la de stå og trekke.. så kan man heller fryse dem i tynne flatpakker.

  2. Med visse modifikasjoner kan dette bli en ny slager her. 😀 Spiser mye kylling (passer godt med mitt mål om lavest mulig fettprosent) og nye varianter tar man alltid imot med takk, så, ja, nettopp: Takk. 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *