Midtveiskontroll i drivhuset

Midtveiskontroll i drivhuset

Tidligere i dag leste jeg Turbolottes post om død & fordervelse i drivhuset hennes, og da slo det meg med et grøss at jeg ikke har gitt så mye som en teskje vann til noe som helst ute i mitt drivhus siden  -  ja, for veldig lenge siden. Veldig lenge. Ovn med termostat min.5 grader + lys har stått på hele tida, hvilket jo har bidratt til en evt. tørkedød. 

Det ser i alle fall pent ut utenfra (og min kjære har sørget for et deilig, isolerende snødeponi).

Drivhus_ute_jan11

Derfor svelget jeg en ekstra gang i ettermiddag, tok spaden fatt og basket meg vei gjennom nysnø, skare og is, fram til drivhusdøra.

Der kunne jeg heldigvis konstatere at alt ser ut til å leve. Til og med chiliplantene, selv om de ser passe medtatte ut.  De jeg hadde i drivhuset sist vinter fikk for mye vann og daua av det. Sjekk nå viste at de tilsynelatend døde greinene er grønne og fuktige på innsida. Så bra!  Dermed fikk alle potter sin egen forsyning med snøballer til langsom smelting.  Neste “vanning” kan vel skje om en måneds tid, tenker jeg.

Snoball_i_h_

Så var det pellisene. Der står det jo aldeles heftig til, som du ser!  Jeg blir nok nødt til å skjære vekk blomster og knopper og vanne litt sånn forsiktig framover, og passe på at det ikke blir blomstring igjen før langt ut på våren – når de skal ut, egentlig. Sånn gjorde jeg i alle fall i fjor, og det ble det et glimrende flor ut av.

Pellisene_jan11

 

Vel ute på trappa igjen ble jeg stående og nyte synet. Det er flott i hagen når snøen ligger, og i kveld var det sånn deilig nullføre og digre snøfiller og stille og fint.  At man har glemt å ta inn all den redskapen får man heller tåle. Den er jo ganske dekorativ der den henger!

 

Hagen_i_sno_jan11 Redskapene_ute_jan11

6 kommentarer til «Midtveiskontroll i drivhuset»

 1. Det er flott å se drivhuset lyser opp i vintermørket. Jeg har også pelliser (snauklipte) og diverse annet til overvintring, men jeg slår ikke på lyset før ut i februar/mars. Nå er det bare litt varme som står på.

 2. Heldiggris som har drivhus. Vil ha, vil ha, vil ha. Mine pelargoniner står i kjelleren, og foreløpig har jeg ikke gjort noe med dem. De blir vannet en skvett omtrent nå, og så skjærer jeg dem vel ned til benet i mars en gang. De siste årene har jeg fått dem til, men det er jammen ikke lett å beregne tida. Hvis jeg tar dem opp i vinterhagen på jobben i mars, blir de helt fantastiske – men for tidlig. I år ventet jeg til i april, og de kom bra. Likevel synes jeg de var ganske pjuskete hele sommeren. I år har jeg planer om å drive dem fram her i stua. Tror du det går bra?

  1. Jeg er katastrofalt dårlig på å drive ting fram i stua. Mulig jeg vanner planter for mye når jeg ser dem daglig…
   Det jeg gjør med dem i drivhuset når lyset begynner å komme, er å knipe bort alle tilløp til blomstring, men ellers stelle og etterhvert gjødsle for at de skal eksplosjonsblomtre når jeg vil, altså når jeg setter dem ut. Det funker, og «metoden» er sikkert anvendbar i vinterhagen på jobben din også. Altså: knip! 😀

   For øvrig veldig koselig å se deg på besøk her inne 🙂

 3. Åh så bra at alt sto vel til der inne! Jeg vet da søren hvorfor mine pelliser døde. I fjor fikk de for mye vann og i år for lite? Ikke vet jeg.
  men-men, jeg bare starter på nytt.

 4. Så bra at alt hadde det fint i drivhuset! Og det er veldig dekorativt med lys inni… Hm! Noe å planlegge for neste år, forstår jeg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *