Lille juleaftens-ting&tang

Lille juleaftens-ting&tang

Da er grøt til dagens første “middag” samt til riskrem til i morra og førstedag ferdig kokt.  Små brannsår på fingrene etter boblende grøt, som seg hør og bør.

Det er trivelig å stå sånn og røre mens Glamourbibliotekarens julespilleliste fra i fjor snurrer inne i stua, og jeg har utsikt til småfuglene som mesker seg med mine hjemmesnekrede meiseboller, peanøtter, frøblanding og solsikkefrø. Sistnevnte er vi tomme for, og min kjære har fått i oppdrag å kjøpe mer.  I en pause i røringen forsøkte jeg meg på å lage isskål a la Moseplassen, og har lyst til å lage samme type arrangement som hun har gjort, –det var jo så fiiint!  Sjekk lyslyktene hennes også, –noe så nydelig!  Nå angrer jeg på at jeg ikke tok vare på noen rognebær i høst, –det kunne vært lekkert i en lyslykt det, og nå er det jo kaldt nok ute til at man slipper å bli begrenset av for lite fryserplass. Lyslyktform har jeg også.

Alle gaver er nesten ferdig pakket og merket og pyntet, vaskehjelpen var her og tok huset i formiddag (for en lykke!!) treet er ferdig tint ute i garasjen, nesten alle blomsterarrangementer inne er ferdige. Selv trenger jeg en shain på mitt hår og legeme, og det skal nok ordne seg.  Vi skal på en liten tur for å levere gaver, og i kveld blir det en lille fleskesteg ihht vår lille tosomhets-tradisjon.  Fleskestegen fortæres først når all pynting er ferdigstilt og vi riktig kan slappe av, så det kan bli seint.

Er du i rute, da?  Håper du i alle fall ikke er superstressa og har høy puls. I så fall: sett deg nedpå litt og nyt en liten bit helamerikansk julestemning, komplett med knekk på stemmen  Smilefjes med åpen munn

7 kommentarer til «Lille juleaftens-ting&tang»

 1. God Jul til dere to:-) høres jo ut som alt er i rute hos dere. Her har fjøsnissen akkurat hatt sin lille oppvisning på kvelden før kvelden… Han har stappet en pjusk furukvist ned i snøen og pyntet den med det han har funnet på låven 🙂 Det var nok det siste vi så til han i år før vi ser han sover i morgen når vi leverer grøt.

 2. Med syke foreldre har jeg vasket kjøkken, tatt inn og pyntet stivfrossent juletre. (Det ble hugd på tirsdag, men siden traktorføreren er syk hadde vi ingen til å hente det og det ble stående og snø ned). Måkt snø av hundeburet, og generelt sett vert et snilt barn! 🙂

  Heldigvis ser det ok ut i huset selv uten vaskehjelp, så da er det bare å glede seg til i morgen!
  God jul Britt Åse!

 3. Her i huset finnes ikke julestress. Huset er rent nok, treet er pynta, islyktene står ute og fryser ferdig, pinnekjøttet i vann, pakker levert, og alt har bare vært kos og alt stress er fraværende.
  Nå nyter jeg en god spansk rødvin godt tilbakelent i Sresslessen (ny av året) og med laptop’en på fanget.
  God jul til deg og dine fra meg.

 4. Takk for koselige hilsener! Nå er vi snart i gang med vår tradisjonelt meget seine lillejuleaftensfleskesteg. Treet er pyntet, det er i grunnen hele huset, og vi har laget skåler av is til å servere fuglene solsikkefrø i i morgen 😀

  Riktig god jul!

 5. Så deilig med julekos 🙂 Her på gården har fjøsnissen plantet en stusselig furukvist i snøen, og danset på gårdsplassen kanskje med håp om litt god julegrøt midt på dagen i morgen:-) Det var nok det siste vi så til han i år, og ett år til neste desember med nissestreker og nissegleder fra vår egen fjøsnisse… God Jul til dere, Klem fra oss!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *