En anelse drivhusblogging

En anelse drivhusblogging

Sånn rett før advent kicker inn må jeg passe på, og notere at jeg var litt drivhushagete her i løpet av uken.  Jeg har hatt lyset stående på konstant siden isolasjonen kom på plass, og det har jeg fortsatt. Ovnstermostaten er satt til 7 grader pluss (10 fram til nå), – da regner jeg med at jeg har en grei sikkerhetsmargin ifht frysepunkt og det sarte chilibuskaset.  Som du ser at denne posten har lys og varme medført livlig blomstring der ute,  jeg fant chili der også, en hel neve med modne, gule chili. Mmmm!  😀

Jeg er usikker på hvor mye jeg bør vanne i løpet av vinteren. Chilien ble vannet i hjel i fjor, så det må jeg se og unngå denne gangen.  En bitteliten skvett i ny og ne, – et bra vitenskapelig mål, tenker jeg.  Kombinasjonen lys-/ovnsvarme er også et diskusjonstema her. Når ovnen kobler inn trekker den 1 kv i x antall timer. Natriumlampa og lysrøret trekker ikke fullt så mye, men det er klart at når de står på hele tida….  Til gjengjeld gir jo natriumlampa varme. Det blir nok en del prøving og feiling for å finne optimal kombinasjon.

Ellers driver den enkle, hvite engletrompeten og blomstrer fra seg der ute, rosmarinene er fine – men trenger en skvett vann, og Camelia-en vokser og strutter, men jeg ser ingen knopper.

Egentlig ønsker jeg meg såpass med snø at det isolerer nå.  Ned mot ti minus og bar bakke er utelukkende bra for dreping av uønskede snegler.

3 kommentarer til «En anelse drivhusblogging»

  1. Der reddet du (kanskje) rosmarien. Jeg hadde helt glemt potta med timian og rosmarin ute. Den er bunnfrosset, men står nå i kjelleren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *