Kjerringråd

Kjerringråd

image

Jeg fikk i går hjem en mann som har vært på trenerkurs i en uke, medbringende en diger bag full av treningstøy med en odør jeg ikke skal forsøke å beskrive her. Du har vel en apetitt å ta vare på, tenker jeg.

Men altså. Jeg har et råd for odøren, som kanskje alle vet, og kanskje ikke. Uansett er rådet så velfungerende at det fortjener å spres.

Lukten skyldes bakterier. Disse kverkes ikke ved 40 grader som er max disse supre, moderne tekstilene tåler. Eddik, derimot, tar kverken på skurkene.

Jeg tapper karet på vaskerommet halvfullt med kaldt vann, så tilsetter jeg et par gode klunker med hvit eddik (5 eller 7%, husker ikke), og hiver klærne oppi.  Så lar jeg dem ligge noen timer eller til dagen etter, hvorpå jeg vasker på vanlig vis på 40 grader i maskin.

Resultat: rent og helt luktfritt treningstøy.

Rådet er helt gratis. Bare hyggelig, vær så god  😀

5 kommentarer til «Kjerringråd»

  1. Mannen fra Dengang Da kom hjem med slike bagger noen ganger i uken, og av uviss grunn satte han dem alltid fra seg og lot dem bli stående i all sin – duft – til meg. 😮 Og jeg – Neket – vasket og prøvde å få duften bort. Klarte det aldri. Treningsbag duftet treningsbag på lang vei. Om jeg bare hadde visst….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *