Klematisoverraskelse

Klematisoverraskelse

Stadig vekk klematis her hos meg.  I går fikk jeg øye på denne her i sidesynet da jeg passerte tunbedet med søpleposen.  Hva er det jeg har ?  Jeg er nesten sikker på at jeg har sådd den selv, men har ikke helt orden i sålistene mine lenger.  Hvis den ikke kommer fra treffet i Egersund, da?  Kan det være  noe koreana-lignende, tro?  *leter i gamle sådagbøker*   ……  I 2006, nærmere bestemt  4/3-06, sådde jeg   Clematis chiisanensis’Korean beauty’.  Det kan ikke være den, for den skal ha gule blomster.

Hva tror du dette er?

Jeg har søkt litt og funnet bilder av C.Crispa, hvor bladverket stemmer ganske bra (men jeg har ikke dobbelsjekket bladverk ute i bedet ennå),
og Helene foreslår C.stans.

Her har jeg vært ute og tatt bilde av bladverket. Det er det med tre blad midt på bildet.

10 kommentarer til «Klematisoverraskelse»

  1. Det likner veldig en liten Clematis stans. Den danner en liten busk og forveder seg. Jeg sådde den selv for mange år siden, og den var kjempeflott. Helt til jordrottene fant ut at dette var snacks… Men jeg kommer helt sikkert til å så den igjen og plante den med noen møllkuler i plantehullet.

    1. Ja, men kunne ikke kjenne noe. Men, så er det jo relativt kjølig nå, og selv ikke Rosenresli (som er nærmeste nabo) gir fra seg noe særlig nå, og den dufter jo vanligvis veldig sterkt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *