Oktoberjuveler

Oktoberjuveler

Vel, strengt tatt september da, siden bildene ble tatt i går, men må man være så nøye på det alltid, da?

Bildet over her er veldig mørkt – håper du kan se det, Det er L.D.Braithwaite igjen.  Så er det ‘Rosenresli, som fortsatt holder det gående. Den står opp tidlig og legger seg seint, for å si det slik, og kjøligere vær er ingenlunde til hinder for at den dufter.  Jeg elsker denne rosen.

Colchicum-ene er i full gang nå, egentlig er de vel over toppen. Likevel – de er lekre, og jeg merker at tuene blir større og større for hvert år som går. Den nederste heter ‘Waterlily’, den andre tror jeg lappen er forsvunnet på, og mine arkivsystemer later meget tilbake at ønske….

Høstormedruen blomstrer, og dufter som en hel sommer og vår helt alene. Fantastisk plante! Du kan nyte den hos Nefertiti også 😀

Dagens klematis er ‘Lazurstern’, som har overlevd det meste her hos oss, og ser ut til å trives bedre jo mer juling den får. Jeg er ikke så ofte bortom veggen dens nå om dagen, og jeg oppdaget nå at den blomstrer aldeles overdådig. Jøss 😀 Nydelig med alle blåfargene sine!

Til slutt, dette høstbladet fra geranium maculatum ‘Vickie Lynn’. Det er fint med de litt mer uglamorøse også, de som står og stråler for seg selv 😀

5 kommentarer til «Oktoberjuveler»

  1. Nydelige bilder!
    Likte rosene veldig, spesielt den mørke øverst 😉

    Ahh, å ha sånne flotte blomster som motiv..hadde knipset meg grønn og nummen :mrgreen:

    Rosen jeg bruker mye i mine «bildearbeid», er fra rosehagen i Petrin åsen, Praha. En opplevelse å hente roen blant rosene..!

    1. Du skulle bare ant som jeg knipser 😆 Ikke klarer jeg å slette noe heller, så jeg fyller maskinen med ørten utbrukelig bilder av de samme plantene. Omatatt og omatatt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *