Claire, en herlig innbytter

Claire, en herlig innbytter

Jeg kjøpte et slitent eksemplar av ‘Romance’ for en tid tilbake, og plantet den i stor krukke på terrassen for sommeren.  En periode med godt stell resulterte i  knall orange roser uten duft. Huff!  Jeg av gårde til Hageland, som tok den orange inn igjen, og jeg kom ut med Claire Renaissance, et nytt bekjentskap for meg, men FOR en duft!  Og så lekre roser  😀   Seee!  Den skal få bo i krukka i sommer,  og så blir det høstplanting og et herlig flor til sommeren igjen.

Claire Renaissance er en Poulsen-rose, altså ‘skapt’ av Poulsen i Danmark, så vidt jeg skjønner i 1990.  Det er altså ikke en gammel rose, men den dufter helt og aldeles som de gamle.  Fordelen med denne er at den remonterer (blomstrer flere ganger i løpet av sommeren), og det gjør jo vanligvis ikke de historiske/gamle rosene.

0 kommentarer til «Claire, en herlig innbytter»

  1. Ja den er fantastisk.Kjøpte en i fjor men typisk nok var den en av de som døde i vinter.Men jeg skal nok ha en ny en for det var virkelig rosen for sniffere =))

  2. Jeg er også veldig glad i denne. Dessverre er den nok litt på kanten hva herdighet angår her, så den dauer fra tid til annen. Men det går jo an å kjøpe nye, denne er heldigvis ofte i salg.

  3. Nydelig! Jeg har Sissel R. i hjemmehagen, hun overlevde med et nødskrik. Kanskje hun til og med presterer en blomst i år, den som kommer hjem fra ferie får se.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *