Pitabrød med salat og falafel, a la Sif

Pitabrød med salat og falafel, a la Sif

Jeg har fyst på denne retten etter at jeg leste oppskrift/omtale hos Sifoladen

Derfor har jeg kjøpt en pose kikerter. I forgårs ettermiddag la jeg 200 g av disse i bløt, og etter å ha skiftet bløtevann et par ganger i løpet av gårsdagen, skred jeg til verket i går kveld, tidsnok til at vi fikk med oss siste sending i Mesternes Mester.

Her har du et utrolig uskarpt bilde av min kreasjon:

DSCF4657

Oppskriften kan du lese hos Sifoladen.  Nå kan jeg konstatere at vi likte maten, men at jeg burde hatt litt mer sitron og koriander og definitivt mer salt i, enn det oppskriften forlanger. Først når vi saltet litt da vi spiste, kom alle kryddersmakene fram. Men altså, for lite koriander her.  Dessuten, –i dag går det opp for meg at tabbouleh i stedet for salat hadde vært tingen.  Det blir det neste gang, så.

DSCF4655

Jeg stekte falaflene i solsikkeolje formedelst tomme olivenoljelagre (dette bidro sikkert til en litt annen smak), og brukte en wok som frityrgryte. Jeg hadde alt for sterk temperatur til å begynne med, og endte med 7+ som beste temperatur (forståelig for deg som har induksjonsovn i alle fall?)  Det er en utfordring  å få falaflene passe gyldne på utsiden og samtidig gjennomstekt.

DSCF4656

Å bake pitabrød er moro, og svært enkelt! Når man treffer med tykkelsen på leiven, vel og merke. Den bør, som Sif sier, ikke være tynnere enn 5 mm.  Jeg kjevlet et par av dem for tynt, og det ble lite opp-puffing på dem, kan du si.  Sif bruker alltid alskens mystiske ingredienser, som “kæmpe durum” og sånt. Jeg tok pastamel og hvetemel, jeg. Det gikk helt fint.  Min ovn går ikke lenger enn til 250 g, men på varmluft er det mer enn varmt nok til at mine 6 brød ble ferdige på 3,5 min på hver side. Det er lurt å steke en prøveleiv!

Dressingen: min standard sommerdressing av gresk yoghurt, friskpresset sitron, finhakket hvitløk, salt og litt pepper.  Den kan derfra varieres i det uendelige med hakkede urter, chili, bytte ut sitron med lime, bruke litt skall osv. Very nice!

DSCF4653

0 kommentarer til «Pitabrød med salat og falafel, a la Sif»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *