Massemyrderier

Massemyrderier

Ja, i dag skjedde det altså.  Jeg har drept maur i kolossale mengder. I utgangspunktet liker jeg maur (så lenge det ikke er stokkmaur)  for de gjør jo ingen skade. Men når de har sin immigrasjons – evt. emigreringsrute tvers gjennom min hage;  ned langs berget / langs Staudebedet (akkurat der jeg setter knærne når jeg skal luke) / tvers over plenen / over Rosebedet / tvers over Skogsbedet, og deretter lager seg tue på kanten av Skogsbedet, -og går til frontalangrep på yours truly langs hele ruta hver gang jeg setter ned foten i mer enn 3 sekunder, -ja, da tar min tålmodighet og empati med naturen slutt.  Dermed grep jeg i dag Permetrinboksen og gikk til motangrep. Det var megen virrete aktivitet en god stund, men nå er det maurstilt i hagen.  Jeg har ingen illusjoner, dog – de må nok tas flere ganger.   Beklager uklart bilde her – alle bildene er visst ganske blurry.  Mobilkamera har sine begrensninger, i alle fall når jeg er litt ustø på hånda.

image

Dette har ellers vært en svært aktiv hagedag. Etter at panikkhandlingen formedelst 1-én stengt butikkdag var unnagjort, satte vi i gang. Min kjære på terrassen, som nå er ferdig vasket med rens og terrassevasker. Den delen han tok for noen dager siden er ferdig behandlet med grønnsåpe. Supert 😀

Jeg for min del har fjernet mursteinskanten langs det tidligere Tungebedet. Så har jeg skråstukket kanten, renset for det jeg fikk fatt i av Vikke, Kløver og dette besatte utløperugresset jeg notorisk glemmer navnet på. Pent, runde, rødbrune blad, blå blomster. Smgj! Hjelp!   Vel, jeg fjernet alt jeg kunne finne, og så fylte jeg prydbark der mursteinene var før, og fortsatte langs resten av bedet hvor det ikke har vært murstein.  Prydbark er lett og deilig å jobbe med 🙂  Bildet (beklager osv.)  er ment å vise omtrent åssen det ble.

Jaja, så har jeg plantet absolutt alt som sto i potter og oppgravd rundt omkring – det er nesten ikke til å tro – og flyttet alt av tomme potter, soppkasser osv inn i potteskuret, børstet rene og stablet alle mursteinene (tungt!!), vannet thujaene, luket løvetann, og endelig børstet jeg alle svillekanter rene for jord og sand.  Nå gjør det ikke noe om folk får øye på hagen vår    😀      Forresten, magnoliaen er ikke plantet ennå. Det blir i morra.

image

Jeg fikk betraktet litt også.  Podophyllum, som jeg hvert år tror har tatt kvelden, og som hvert år kommer opp med flere planter    :mrgreen:   – har dannet en liten gruppe i staudebedet, og i år kommer det blomster. Det skjer ikke hvert år.  Gleder meg til det, for de er så yndige!

image

image

Morelltreet har sin årlige performance, komplett med nydelig duft.  Frukt, derimot, er det dårlig med.  En mann jeg snakket med i går mener at jeg har gitt for lite næring og vann, og/eller treet er ikke selvfertilt slik reklamen sa da jeg kjøpte det.  Det lille som kommer av moreller er fuglemat, og treet står ustanselig for fall, men så husker jeg den årlige performancen…

image

En av Rhododendron-ene fra Svein Erik blomstrer for første gang nå. Det er den blurry, lilla flekken midt på bildet jeg mener.

Tror dere Trillium liker å stå i sur eller basisk jord?  Jeg plantet denne i kveld, og det er skjellsand i jorda, men så la jeg litt bark rundt den.  Litt splittet der. Hva tror du?

image

Den hvite Trillium-en er også fin!

image

Nå er det gussjelovkveld med reker med alt tilhørende. Nyt helgen, folkens!

0 kommentarer til «Massemyrderier»

 1. Her er det ikke antydning til grønt på epletrærne. I fjor var det kjempegrønt til 17. mai.
  Herlig hagevandring! 🙂
  Jeg blåste vekk familien maur fra en stein som gikk med som drenering i ei stor potte. Familien maur må nok sove et annet sted i natt…

 2. Korsknapp – «vi har alle våre kors å bære…» 😉

  BM «Best egnet i en ampel i en asfaltert bygårdsbakgård med 4 etasjer høye hus rundt.» 🙄

  Jeg har snart mer korsknapp enn plen. God helg!

 3. Så flotte Trillium du har. Koselig vårblomst!
  Ønsker deg også en flott helg og en fin 17.mai

 4. Mener bestemt at Trillium foretrekker nøytral/sur jord – det er jo en skogbunnsplante. Men jeg er ingen ekspert på Trillium, så hvis f.eks. Magnar eller Jensen sier noe annet, så bøyer jeg meg for overmakta. 😀

 5. De fleste trilliumer er surjordsplanter ja. Men det finnes også noen som foretrekker jord som ikke er spesielt sur… Må sjekkes sort for sort, dessverre. Grandiflorum skal vel åt det sure holdet, tror jeg at jeg husker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *