Akkurat passe driftig

Akkurat passe driftig

Langsom start på dagen i dag. Piplet i klærne og ut i hagen først i ettida. Disig sol, litt vind, ideelle hagearbeidforhold, og jeg har virkelig storkost meg.

Begynte med drivhuset,  bare liksom for å kjenne på om det var noen inspirasjon å spore. Det var det, viste det seg. Så alle tomatplanter er nå plassert i bøttene sine, dahliaene er priklet, likeså er nicotianaen (gjorde meg knallhard og kastet en haug med småplanter, og det er jeg stolt av!), og persillene og kryddertagetesen er delt i flere tuer som har fått større potter. Så gjødslet jeg erteblomstplantene og bruggene, og skiftet jord på et par pelliser. Resten av pellisene må vente til i morra, for de var så knasende tørre at jeg fant ut det var best for dem å drikke litt før flytting til fullere matfat.
Så oppdaget jeg at Cobaea omsider har spirt! Juhu, det kan muligens hende at det blir blå klokker på terrassen i år after all, da. Uansett er bladverket og snurrene dekorative  😀

Utendørs kan jeg konstatere at tulipandropsene er nummeret før i full gang. Jeg synes de er rålekre på dette stadiet, hvor fargen er tydelig, men de fortsatt har denne duggete, lekre, nye teksturen i kronbladene;

DSCF5174

Resten av hageøkten har vært av typen rusle, stoppe og luke litt, rusle, kverke liljebiller, stirre og gruble over plassering av siste nyanskaffelse og hvilke konsekvenser det vil kunne få for andre planter – dominoeffekten igjen – , luke litt (egentlig ganske mye, siden Toppklokka har tenkt seg å overta trappebedet – den kan tenke omigjen!), vanne litt, kverke liljebiller, oppdage at i år kommer min ene syrin til å blomstre mer enn den noen sinne har gjort før,  oppdage at Jeffersonia-en jeg trodde hadde overlevd antakelig er en platycodon jeg flyttet omtrent dit i fjor (søren også!), at den karamellfargede Heuchera-en antakelig har tatt kvelden (dobbeltsøren!!), kverke liljebiller, oppdage at den ene Trillium-en som jeg har savnet, er der likevel, men nesten druknet i Toppklokke,  – osv. og i det hele tatt. Og kverket liljebiller.

Til slutt tok jeg spaden og delte tre Hosta-er, siden svigermor har meldt at hun ønsker seg slike. Så hentet jeg jord og fylte igjen hullene etter meg. 

Det er virkelig nydelig å ha en sånn haug med perfekt jord liggende, hvor det bare er å spa det man trenger uten tanke på at det blir tomt om et øyeblikk.

Min kjære har ståket med terrasserens og –vasker. Blir så fint atte  😀

Nevnte jeg at jeg har kverket liljebiller?

0 kommentarer til «Akkurat passe driftig»

  1. Slik det skal være; en ekte vårlørdag. Det er deilig. 🙂

    Og liljebiller… Har ikke sett det til nå i år, men lakkfetisjistene dukker vel opp med tid og stunder. 🙁

    1. I dag var det veldig mange her, og det er akkurat som de skjønner når jeg kommer. De begynner å sprelle når jeg nærmer meg.
      Moahahaha !!

  2. Så flink du har vært i hagen! Jeg har hittil funnet en liljebille. Får håpe de holder seg unna din hage fremover. De er noen ekle kryp… 🙁

  3. Liljebillene har gjort sitt inntog her for lenge siden. Men de lever ikke så lenge. Gleden over å skviiise de mellom fingrene er ubeskrivelig.. huffameg.. nå hørtes jeg jo virkelig gal ut. Ja-ja.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *