I gang med å fylle nytt bed

I gang med å fylle nytt bed

I kveld gikk jeg ut i hagen og ble stående og glo på det tomme, nye bedet. Så grep jeg en spade og plutselig var jeg i gang. Dermed har jeg vippet opp noen stauder fra andre bed, og begynt å plassere ut i det nye.                          

Foreløpig ser det slik ut, og enn så lenge har plantene “borrelås”, bortsett fra Geranium ‘Max Frei’, som har et noget spesielt rotsystem, ikke skjønner jeg hvorfor den har gitt seg til å snurre slik…

nyttbed_1142

 

 

 

nyttbed_1134

Jeg prøver denne gangen av hele mitt hjerte å ikke plante for tett, og å komponere sammensetninger av bladverk, bladfarger, blomsterfarger og så videre, som skal bli behagelig for øyet.  Det er i bakkant av dette bedet at de tidligere omtalte thuja-ene skal plantes, og bli “vegg” som avslutter hagehagen på den kanten. 

I tråd med min nye, og hensiktsmessige atferd ifht ertblomster stakk jeg innom drivhuset og sådde frøene jeg la i vann i går, og så ga jeg gjødsel til chili og tomater med det samme jeg var der.  Deretter tok jeg en mishandlet Peon ut av potta den har vansmektet i i et par år, rensket den for noen usedvanlig infernalske campanularøtter, og plantet den i bedet hvor den heretter skal husere, på spissen av Tungebedet. Håper den vil trives.

Jeg avsluttet hagekvelden med å ta noen bilder. Det var kaldt ute i kveld, men helt vindstille, og fuglene sang så jeg ble svimmel av lykke   :-)   Så, jeg kosa meg mens følgende ble festet til brikken:

nyttbed_1137

 

nyttbed_1140 nyttbed_1145

nyttbed_1143

nyttbed_1147

0 kommentarer til «I gang med å fylle nytt bed»

  1. Ser du har tagget med Fornøydmed – og det forstår jeg så godt! Det nye bedet ser flott ut nå, og blir lekkert ferdigkomponert og med grønn vegg bak. All ære! (Vårblomstringa di vil jeg ikke snakke om en gang, misunnelig som jeg er.)

  2. Så flink du er! Eller skal jeg kanskje si dere! Du er like heldig som meg – har en mann som trives med haging (om de vil eller ikke)

    Nydelig vårblomstring også! Og ja, det ER vår, selv om det i dag var is på hagedammen..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *