Frederic Malle – Iris poudre

Frederic Malle – Iris poudre

 

Jeg forsøkte denne for første gang i går. Tok på noen få dråper på det ene håndleddet, begynte å samle inntrykk, ble trøtt og gikk og la meg i et par timer, og da jeg våknet var den helt borte.  Det var jo et magert resultat sånn review-messig, så jeg forsøker igjen i dag. Min første seriøse iris-utforskning.  Jeg deler prosjektet inn i halvtimer siden den forsvant så raskt i går, og tar en bra dose på hvert håndledd.

Første halvtime:  Den åpner sterkt, søtt. Aldehyder og ‘blomster’. Myk, pudret, kremet, ren, såpete, feminin, sommerlig. Absolutt sommerlig. Bris i blondegardiner og åpne vinduer og sol ute.  dufter fra hagen.  Nystrøket tøy?
Aldehydene gir en moden ‘kant’ til duften, så den ikke sklir helt ut i bare søthet.  Den minner meg om noe, som jeg ikke klarer å ta. Kan det være aldehydene som gjør at assosiasjonene rører på seg?  Det kan være at åpningen til Chanels no.5 Eau Premiere og YSLs Y har noen fellestrekk her.

Andre halvtime:  Aldehydene mykner. Jeg kjenner noe som minner om banan et øyeblikk,  og sandeltre begynner å gjøre seg gjeldende.  En saltfornemmelse, litt skarpere i kanten enn sandeltreet er nok vetiver som stikker seg fram så vidt. Den søte, pudrete irisen er fortsatt med, og blir etterhvert varmere, mørkere, rikere, mer musky.  Mer blondeundertøy enn blondegardin nå, men fortsatt ren og såpete.

Tredje halvtime:  Stadig mer treaktig og sandeltre-/muskysøt, men med stadig tydeligere vetiver som ‘støtte’. Jeg har større forståelse for at denne duften skal være unisex nå, enn i forhold til åpningsnotene.

Så fortsetter den omtrent likedan i en liten time til, før den i det store og det hele forsvinner.

Overhodet ingen tegn til den fryktede kattepissreaksjonen jeg har innbilt meg er evig forbundet med irisdufter og meg, bortsett fra kanskje en ør-ør liten antydning i drydown. Der fikk jeg den.
Men, liker jeg Iris poudre?  Joda, den dufter riktig godt og behagelig, men den er ikke ‘meg’.  Den ‘taler’ ikke til meg med sin deilighet slik feks Chanel no.5 EP gjør

Det må vel forresten være ny rekord i rask levering fra TPC, dette her. Jeg bestilte 26/3, og da vi kom hjem fra fjellet i går lå den i postkassa.

0 kommentarer til «Frederic Malle – Iris poudre»

  1. Måtte ta på meg en liten dæsj med Iris Poudre nå, og synes du har beskrevet den veldig fint. Jeg liker den godt, men ikke noe jeg kommer til å kjøpe. Sitter heller ikke veldig godt på meg. Har egentlig ikke vært så heldig med det jeg har testet fra Frederic Malle. Har du fått Iris 39 enda? Det er en type moderne chypre, og veldig annerledes i forhold til Iris Poudre. Har brukt den mye om dagen, og alle rundt meg har likt den også 😀

    1. Nei, foreløpig har jeg bare fått Iris poudre og By Kilian Prelude to love. Sistnevnte skal testes seriøst i morra.
      Fint at du likte beskrivelsen 😀

      Kjempespent på resten av forsendelsen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *