Versace – Versus

Versace – Versus

 

Versace Versus

 

Toppnoter:  Amafi-sitron, kumquat, stjerne-eple (Chrysophyllum cainito)
Hjertenoter: Afrikansk appelsinblomst, rose, stephanotis (madagaskarjasmine/voksblomst/wedding flower)
Bunnoter: Musk, patchouly, ambrette.

Jeg fikk tusket til meg en prøve av denne da jeg var innom mitt lokale parfymeri i et lite ærend her om dagen.

Versus lanseres i år.  I 1992 ga Versace ut Versus "’Donna’ (omtrent samtidig med Versus Uomo) en romantisk floriental dominert av tuberose  i hjertenotene, fulgt av en rekke med flankere i 2003 ; Versus Time for action (unisex aromatisk woody),   Versus Time for Energy (unisex sitrus),  Versus Time for Pleasure (unisex fruktig/vanilje/musk), Versus Time for Relax (unisex grønn floral). Så kom Versense, en floral musk, i 2009. 

Denne nye Versus-komposisjonen, en EdT, sies å skille seg fra den opprinnelige,  ved å være “frisk og leken, og understreke det feminine”.  Donatella Versace proklamerer at Versus er ren energi, dedikert til viljesterke kvinner som tør å møte nye utfordringer.

Versus, som beskrives som en intens floral/fruity duft, er basert på det kontrastfylte, fra myk romantikk til den mer røffe feminine.

Orange Blossom

Mitt førsteinntrykk er kraftig appelsinblomst, blandet med et generelt og nokså krast “sitrusinntrykk”, og noe melon-/epleaktig. Det er en bi-duft her også, som ikke er behagelig. Jeg klarer ikke helt å sette ord på det, men det er noe syntetisk – ikke helt rent der helt “bakerst” i toppnoten.  Plastilina?
Det meste av sitrusen kommer ganske raskt i bakgrunnen – og duften mykner betraktelig, men appelsinblomsten følger med videre, og jeg kjenner etterhvert litt til rosen, samt noe ganske søtt og samtidig ganske lett, som antakelig er den afrikanske jasminen. Plastilinaen er dessverre fortsatt til stede.
Etter en halv time: fortsatt veldig tilstedeværende, og nå får jeg: oppvaskmiddel og musk.

Og, sånn fortsetter det, muligens med en liten “fordypning” av muskinntrykket ved hjelp av ambretten. Jeg skrubber av, dessverre. Den er ikke vond akkurat, men ikke spesielt vidunderlig heller.  Jeg ser at flere på Fragratica lovpriser og synes denne bringer mye nytt. Det kan ikke jeg se at jeg opplever.  Det finnes sikkert sitrus/jasmin-sommerdufter som er mindre kjedelige enn denne.   Samtidig er jo kjemien forskjellig fra person til person, og det kan godt hende du vil finne den helt nydelig. Jeg bruker imidlertid neppe opp prøven.

4 kommentarer til «Versace – Versus»

  1. Det er deilig med en ny duft 🙂
   Sjøl går jeg – mot alle odds – og fyser på L’Artisans appelsinblomstparfyme. Den jeg ikke skulle ha fordi den sitter så kort på huden. Forstå det den som kan.

 1. L’artisan sitter bra på meg har jeg registrert. Jeg er vel en av de få… Jeg fyser også på appelsinblomsten, faktisk. Lurer på om ikke den kan være en fin vårduft. Må prøve den litt mer….

  1. Men, er den 2007-varianten å få nå, tro? Det må jeg sjekke. Den er omtalt som ekstra god fordi blomstringssesongen da var eksepsjonelt god kvalitet på. Den er virkelig deilig, og jeg har tenkt at man kan jo bare dusje litt oftere 😀
   Jeg har veldig fot for det lette, lekre nå, etter en Montale- og Guerlainvinter…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *